Autor Zpráva
edy02
Profil
Zdravím,
teď budu mít asi trochu blbej dotaz, ale jak se dělají v jQuery funkce s parametrem?
Je to stejný jak u javascriptů? Nebose to dělá nějak jinak? protože mě to nefunguje.

Mám funkci přes událost onClick:
<li onClick="navigace('uvod')">úvod</li>

a v přiloženém souboru jQuery odkaz přes ajax:

function navigace(smer)
{

$("#obsah").load(smer+".php");

}
V čem je problém?
Radek9
Profil
edy02:
Funkce se v jQuery nedělají, dělají se v JavaScriptu. jQuery je pouhopouhá knihovna pro JS. V uvedeném kódu chyba není. Vypisuje něco konzole?
Chamurappi
Profil
Reaguji na edyho02:
jak se dělají v jQuery funkce s parametrem?
Co to je za otázku? Nijak, jQuery je jen JS framework, samo je napsané v JavaScriptu.

V čem je problém?
V něčem jiném.
Mimochodem, tohle bude menu? Máš vymyšlené, jak bude tvé dílo fungovat bez zapnutého JavaScriptu?
edy02
Profil
Radek9:
Uncaught TypeError: object is not a function 

Chamurappi:
Jo, to bude menu.. chtěl jsem si vytvořit funkci, abych nemusel to psát pro každý odkaz zvlášť. Stránku musím dělat celou přes ajax, protože mám v nadpisu slide, který chci, aby pokračoval po kliknuti na cokoli.
www.zkus2.unas.cz/

Mimochodem, jsem stále nezjistil, jak rozjet přes ajax v "nase práce" po kliknutí na "fasady" aby se v tom pravém divu zobrazil obsah(fotky) přes load.
Někdo mi řekl, nebo jsem to tak aspoň pochopil, že ta buňka fasády existuje až dávno potom, co proběhla událost s load do toho pravýho divu. Sice nechápu, jak mohla proběhnout, když jsem na ni neklikl, ale ok - udělám si pro to funkci a zavolám ji..... Ale teď teda netuším, jak tu funkci udělám, poradíte mi prosím? aspoň nějakou nápovědu?
díky
Chamurappi
Profil
Reaguji na edyho02:
Stránku musím dělat celou přes ajax, protože mám v nadpisu slide, který chci, aby pokračoval po kliknuti na cokoli.
To myslíš vážně? To je extrémně malicherný důvod k provádění podobné šílenosti.
Pokud to opravdu potřebuješ řešit, uprav si tu klouzačku tak, aby se mezi přechodem ze stránky na stránku zapamatovala pozice a pak se na ni navázalo. Ještě snazší řešení je odvodit stav od systémového času.

Někdo mi řekl, nebo jsem to tak aspoň pochopil […]
Tak to pochop lépe.
edy02
Profil
Chamurappi:
:D no díky... ale já ten slide mám přes plugin ve kterým bych se nerad vrtal.
Chamurappi
Profil
Reaguji na edyho02:
Co je na něm tak zázračného, že se bojíš v něm vrtat?
Vyrábět web stoprocentně závislý na AJAXu se nebojíš? Jakým způsobem budou lidi odkazovat na konkrétní podstránky? Jak bude fungovat prohlížečová historie? Jak zaindexují obsah vyhledávače? Tohle všechno obětuješ jen kvůli tomu, aby rušivá animace navazovala?

Klidně bych ti napsal náhradu za ten tvůj „plugin“, ale dosavadní provedení stránky mě moc nemotivuje k iniciativě. Samé absolutní pozicování, textové bloky s pevnou výšku, dvě nesmyslné masivní šipky…
edy02
Profil
Chamurappi:
Co je na něm tak zázračného, že se bojíš v něm vrtat?
Nerozumím tomu.

Ale na ten ajax se asi vykašlu a nechám to tak. Nejspíš ti lidi tomu nebudou věnovat pozornost, že se to vrací na začátek.

a proč to na té stránce mám zpřeházený to nevím, asi kvůli těm reklamám a taky asi kvůli tomu pozicování
edy02
Profil
Nakonec to teda asi předělám a ten slide dám jenom do úvodu. Vlastně je zbytečné aby to tam furt "překáželo".

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: