Autor Zpráva
jisp
Profil *
Mohl by mi někdo poradit, zda jde jednoduše načíst (výhradně textový) obsah externího (cizího) souboru.txt do javascriptu (ve vlastní HTML stránce)? Načtený obsah bude dále zpracováván jako řetězec. Děkuji.
_es
Profil
jisp:
Ak cudzím súborom myslíš súbor na cudzom webe - inej doméne, tak nedá.
jisp
Profil *
Ano mám na mysli soubor .txt umístěný na jakémkoliv webu. Cesta k němu je známá (např. "mujweb.cz/stranka.txt") a je-li volána webovým prohlížečem, zobrazí obsah souboru "stranka.txt". Já ho však potřebuji dostat do skriptu, abych mohl s obsahem pracovat.
Ve skutečnosti jde o data exportovaná technickým zařízením formou textového řetězce do souboru stranka.txt.
Davex
Profil
jisp:
S obsahem z jiné domény nejde v JavaScriptu pracovat přímo, ale dá se k němu přistupovat skrze serverový proxy skript, který soubor z jiné domény stáhne a poskytne JavaScriptu na stejné doméně.
_es
Profil
Davex:
dá se k němu přistupovat skrze serverový proxy skript
To ide ale vlastne z pohľadu prehliadača o obsah z tej istej domény.

jisp:
Ve skutečnosti jde o data exportovaná technickým zařízením formou textového řetězce do souboru stranka.txt.
Ak máš to „technické zariadenie“ pod kontrolou, môžeš jeho výstup upraviť tak, aby sa dal načítať ako element script - na ten uvedené obmedzenie neplatí (hľadaj JSONP, či podobné).
jisp
Profil *
Myslím, že si moc nerozumíme. zeptám se tedy jinak.
Lze nějak načíst obsah vlastního textového souboru "stranka.txt" umístěného na vlastním webu nebo přímo v adresáři vlastního PC do javascriptu vlastní stránky HTML a v této stránce ho dále zpracovávat jako řetězec? Pokud ano, tak jak?
Davex
Profil
jisp:
Lze nějak načíst obsah vlastního textového souboru "stranka.txt" umístěného na vlastním webu
Pokud bude textový soubor umístěn na stejné doméně jako stránka se zpracovávajícím JavaScriptem, tak ho lze načíst přes AJAX. Pokud bude textový soubor na jiné doméně než stránka se skriptem, tak to z bezpečnostních důvodů prohlížeče neumožňují.
peta
Profil
jisp:
1) Soubor na pc doma - pokud neni pc pristupny na webu pod vlastni ipadresou, tak se k nemu zadna webova stranka nedostane. Cili, treba uloz.cz je pristupny z webu a muzes si udelat stranku s odkazy na soubory na uloz.cz .
2) Soubor na tve domene, treba jirka.cz je pro js pristupny jen pro stranky na stejne domene jirka.cz/stranka.html
3) Viz 2, na domene peter.cz je soubor z jine domeny, treba jirka.cz je pro js pristupny jen pomoci programu, ktery jej stahne a pak je to tvuj program na tve domene, takze je pristupny
http://peter.cz/stahuj.php?soubor=http://jirka.cz/soubor.txt
(php file_get_content/file + echo)
Tohle funguje je, pokud ten cizi server nema blokovane vnejsi stahovani. Treba kurzovni listek men se takto resi, ze si ho php stahnes, prepracujes do html tabulky, pridas vlajecky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: