Autor Zpráva
FoycekNew
Profil
Dobry den, mam takovou malou "socialni sit" a funguje vsechno na principu, ze pri volani prakticky jakekoliv adresy, vcetne fiktivnich (jako by uzivatel mel svou slozku) se nacte zakladni stavba stranky, jejiz obsah se pak meni vnorenymi IFRAMy. No a proste bych chtel, kdyz tam prijdu na http://fripa.thcnet.cz/ a proklikam se na profil uzivatele, aby se radek adresy v prohlizeci zmenil na http://fripa.thcnet.cz/$UZIVATEL/ aniz by se stranka nacitala (protoze obsah jiz zmenil vnoreny IFRAME). Myslim, ze to JavaScriptem MUSI JIT, stejne jako window.top.title (kdyz zkousim window.top.document.location tak se nacita znova cela stranka)

Prominte ze nepouzivam ceskou diakritiku, ale je to znacne pracne, Nebot pisu na Spanelske klavesnici a i kdyz si zmenim na Ceskou, pismenka na klapkach se nezmeni :) .
DJ Miky
Profil
Jde to pomocí history.pushState() v nových prohlížečích, ve starších se to dá emulovat třeba pomocí location.hash. Ale to se většinou používá u obsahu načítaného AJAXem, řešit navigaci po stránce pomocí iframe není dobré.
Chamurappi
Profil
Reaguji na FoycekNewa:
Myslim, ze to JavaScriptem MUSI JIT, stejne jako window.top.title
V měnění titulku a adresy je dost zásadní rozdíl a v pár let starých prohlížečích to nejde. (Až na ten location.hash, který mění kus za mřížkou, tedy vlastně kotvu.)
FoycekNew
Profil
history.pushState() mi fuguje ve vsem, krome IE (a je to IE 10), takze jeste patram po PATCHi pro IE a ostatni prohlizece, kde to nefunguje, taky jak to volat, aby to nehazelo chybu (IE hlasi chybu JS). Menit jen tu cast za mrizkou je k nicemu. Facebook to NEJAK dela, jen se mi nepodarilo zjistit, jak, ale fungovalo to i v IE9.
Chamurappi
Profil
Reaguji na FoycekNewa:
Nevím, co jsi kde viděl, ale než vznikl history.pushState, žádná jiná možnost neexistovala. Explorer 9 tuto metodu nepodporuje, takže to udělat nejde (vůbec nijak, žádný patch nenajdeš). Desítka ji, co já vím, podporuje přesně stejně jako ostatní prohlížeče.

Také můžeš udělat web tak malý, rychlý a datově lehký, že přechod z jedné stránky na druhou nebude znát. To je asi ta nejlepší možnost :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: