Autor Zpráva
pavel77h
Profil *
Zdravim, chci vědět jestli mi někdo pomůže. Mám základní html kod na změnu dvouch obrázků na web. Podobný na text my šel rozšířit na více hodin a textů, ale u obrázků jsem bezradný. Jestly to ovšem půjde říká se že když jdou dva můžou jít i tři a pak už jde víc.
_es
Profil
pavel77h:
Mám základní html kod...
A ten kód je snáď tajný?
pavel77h
Profil *
Není, pomůžeš?
<img src=obrazek1.gif id=obrazek>
<script>
var cas=new Date();cas=cas.getHours();if(cas<8||cas>=18)
{document.getElementById('obrazek').src="obrazek2.gif"};
</script>
_es
Profil
pavel77h:
Metóda document.getElementById nájde objekt elementu obrázka z jeho id.
pavel77h
Profil *
Přepsat?


_es:
Přepsat?
Trejpa
Profil
pavel77h:
To je mi nějak povědomé.

<img src=obrazek1.gif id=obrazek>
<script>
var cas = new Date(); cas = cas.getHours();
if ( cas >=  0 && cas <  6 ) { document.getElementById('obrazek').src="obrazek1.gif" }; /* noc */
if ( cas >=  6 && cas < 12 ) { document.getElementById('obrazek').src="obrazek2.gif" }; /* dopoledne */
if ( cas >= 12 && cas < 18 ) { document.getElementById('obrazek').src="obrazek3.gif" }; /* odpoledne */
if ( cas >= 18 && cas < 24 ) { document.getElementById('obrazek').src="obrazek1.gif" }; /* noc */
</script>
pavel77h
Profil *
Trejpa:
Díky moc že mě to taky netrklo, ale zkoušel jsem co se dalo. Ještě jednou dík
peta
Profil
Trejpa: Sileny...
<img src=obrazek1.gif id=obrazek>
<script>
var url, cas = new Date(); cas = cas.getHours();
if ( cas >=  0 && cas <  6 ) { url="obrazek1.gif" }; /* noc */
if ( cas >=  6 && cas < 12 ) { url="obrazek2.gif" }; /* dopoledne */
if ( cas >= 12 && cas < 18 ) { url="obrazek3.gif" }; /* odpoledne */
if ( cas >= 18 && cas < 24 ) { url="obrazek4.gif" }; /* noc */
document.getElementById('obrazek').src = url;
</script>
Šimon
Profil *
Funguje to?? I ,že změní celou stránku chci ,aby ve dne byla stránka světlá, aby světla nesvítili a v noci aby byla stránka černá a svítili světla tyhle dvě stránky mám nakódované jen potřebuji kód na to ,aby se měnila podle čr času
Trejpa
Profil
Šimon:
Můžeš podobným skriptem měnit class na <body> a veškeré barevné odlišnosti řešit v jediném CSS jako selektor potomka daných tříd. Stávající skript vychází z aktuálního času v počítači návštěvníka.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: