Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Chatík Profil |
Dobrý večer přeji všem,
už jsem tu zase a jako obvykle bych potřeboval od Vás pomoct. Předem chci poděkovat protože jsem od Vás vždy odpověď bleskurychle dostal. Tak a teď k věci, mám tento kód který vypisuje zprávy do chatu z db.: <a onclick="Names('<?php echo $message['jmeno']; ?>:')" href="#" <?php if($message['admin'] == '1') echo 'style="color: #A52A2A; font-weight:bold;"' ;ElseIf($message['admin'] == '0')echo'style="color:green"'; ?>><?php echo $message['jmeno']; ?></a> : K tomu tento kousek javascriptu: function Names(name) { var currentText = document.getElementById("zprava"); var nameWithPadding = " " + name + " "; currentText.value += nameWithPadding; currentText.focus(); } Toto funguje, ovšem je problém že mohu kliknout na jakékoliv jméno a ty jména se za sebou řadí. Rád bych docílil toho aby se neřadily za sebou ale přepsali se. Nevím jestli sem to napsal k pochopení ale snad ano. Případná ukázka zde: http://erasttest.comehere.cz/chat/# můžete si zkusit kliknout na jméno a oni se budou za sebe řadit. Potřebuji aby se vždy změnilo na to na které kliknu a zůstávalo tam jen to na které jsem klikl . Javascript neovládám a musím se přiznat že jsem ten JS převzal ze smajlíků které vydíte nad textovou částí. No rozepsal jsem se pěkně. Děkuji Vám za pomoc. |
||
preca1 Profil |
#2 · Zasláno: 11. 10. 2013, 19:18:37
Zdravim,
na tohle bys moh přijít sám, zaměř se na řádek 7. |
||
Chatík Profil |
#3 · Zasláno: 11. 10. 2013, 19:22:21
Děkuju za nasměrování, první co mě napadlo bylo odstranit +
Nevím jestli je to správně ale hle funguje to :D Díky, vím že to je asi prkotina ale JS fakt nerozumím a nikdy jsem s tím nedělal. |
||
pcmanik Profil |
#4 · Zasláno: 11. 10. 2013, 19:33:34
Chatík:
To plus znamená, že pôvodný obsah ostane plus sa na koniec pridá ďalší text. V php to funguje rovnako. |
||
Chatík Profil |
#5 · Zasláno: 11. 10. 2013, 19:38:40
Jj je mi to jasný teď, ale jak už jsem psal JS neumím bohužel.
Budu se muset nějaké základy naučit. Díky |
||
preca1 Profil |
#6 · Zasláno: 11. 10. 2013, 19:38:43
Znamínko plus slouží v JS k a) sčítání čísel, b) spojování řetězců. Jedno znamínko rovná se slouží k přiřazení hodnoty do proměnné.
Tyto akce můžeš spojit do +=. Obdobně de spojit -, * a / (pouze u čísel). var text = "text"; text+= "další text"; // proměnná text obsahuje "textdalší text" var cislo = 3; cislo *= 4; // proměnná cislo je 12 |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0