Autor Zpráva
Baterie
Profil
Dobrý den, začal jsem s AJAXEM a hned mám zásadní problém... Chtěl jsem udělat jednoduchý skript, který pošle data do php souboru, a pak je zase přečte.. Problém mám, že data se nezapíšou, nebo nepřečtou. Je jedno jestli posílám přes post, nebo get. Nefunguje to ani když proměnné zapíšu manuálně. Prosím o pomoc.

index.php
<meta charset="utf-8">
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.9.1.min.js"></script>
<script>
$( document ).ready(function() {

$.post( "php.php", { name: "John", time: "2pm" } );
  
  $.post('php.php', function(data) {
    $('#data').html(data);
});
  
});
</script>
<div id="data"></div>

php.php
<?php
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$prijmeni = $_POST['prijmeni'];
?>
Rfilip
Profil
1. V js máte špatně parametry funkce post (nastudjte si http://api.jquery.com/jQuery.post/)
2. Proměnné máte v js a php nazvané jinak
Js správně:
$( document ).ready(function() { 
    $.post( "php.php", { jmeno: "John", prijmeni: "2pm" },function(data) {
                $('#data').html(data);
         });  
});
3.Co to znamená "data se nezapíšou do proměnných"?
Že se nevypíšou? A máte tam nějaké echo?
PHP správně:
<?php
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$prijmeni = $_POST['prijmeni'];
echo $jmeno;
echo $prijmeni;

Rada do budoucna: Koncová závorka u php se na konci souboru nepíše.
Baterie
Profil
Děkuji mockrát...Funguje to

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0