Autor Zpráva
Santy
Profil
Ahoj, chci si na web zavést podobné menu, ale nevim jak ho udelat a taky sem dost hledal ... nemohl by mi nekdo z vas poslat kod nebo nejaky hotové menu podobným k tomuhle? http://glowingmines.eu
Marschmallow
Profil
Ten začátek CSS samozřejmě můžeš dát do samostatného souboru. Trošku jsem to obarvil. Co třeba takhle:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" 

"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs" lang="cs">



<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs"/>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"/>
<title>Vysouvací menu</title>
    <style type="text/css">
body {
    background: #eaf6ff;
    font-family: 'Arial CE', 'Helvetica CE', Arial, sans-serif;
    font-size: 15px;
}
.menu {
    padding: 0;
    margin: 0;
}
.menu a {
    text-decoration: none;
    color: #333;
    display: block;
    width: 100%;
    text-align: center;
}
.menu ul, .menu li {
    list-style-type: none;
    margin: 0;
    padding: 0 .5em;
}
ul.uroven1 li.polozka1 {
    float: left;
    position: relative;
    font-weight: bold;
    background: #fff;
    padding: .2em .5em;
    height: 1em;
    _width: 1px; /* IE */
}
ul.uroven2 {
    position: absolute;
    left: 0;
    top: 1.4em;
    _top: 1.6em; /* IE */
    width: 120px;
    background: #adf;
    border: solid #8bd 2px;
    visibility: hidden;
    padding: .8em .5em;
}
ul.uroven2 img {
    border: solid #368 2px;
}
ul.uroven2 li.polozka2 a {
    font-weight: normal;
    text-align: left;
    padding: 0 .5em .1em;
    margin: 0 -.5em;
}
ul.uroven2 li.polozka2 a:hover {
    background: #8bd;
}

.menu a:hover {
    text-decoration: underline;
}
ul.uroven1 li.polozka1 {
    behavior: url(hover.htc);
}
ul.uroven1 li.polozka1:hover,
ul.uroven1 li.polozka1Hover {
    background: #ddd;
}
ul.uroven1 li.polozka1Hover ul.uroven2,
ul.uroven1 li.polozka1:hover ul.uroven2 {
    visibility: visible;
}
    </style>
</head>

<body>
    <ul class="menu uroven1">
        <li class="polozka1">
            <a href="">Rubrika1</a>
            <ul class="menu uroven2">
            
                <li class="polozka2"><a 

href="">Podrubrika1</a></li>
                <li class="polozka2"><a 

href="">Podrubrika2</a></li>
                <li class="polozka2"><a 

href="">Podrubrika3</a></li>
            </ul>
        </li>
        <li class="polozka1">
            <a href="">Rubrika2</a>
            <ul class="menu uroven2">
                <li class="polozka2"><a 

href="">Podrubrika1</a></li>
                <li class="polozka2"><a 

href="">Podrubrika2</a></li>
                <li class="polozka2"><a 

href="">Podrubrika3</a></li>
            </ul>
        </li>
        <li class="polozka1">
            <a href="">Rubrika3</a>
            <ul class="menu uroven2">
                <li class="polozka2"><a 

href="">Podrubrika1</a></li>
                <li class="polozka2"><a 

href="">Podrubrika2</a></li>
                <li class="polozka2"><a 

href="">Podrubrika3</a></li>
            </ul>
        </li>
    </ul>

</body>


</html>
Obávám se, že jsem nezodpověděl tvoji otázku
Santy
Profil
neprijde mi to moc podobne k tamtomu....
ed11
Profil
Santy:

A nechtěl by ses o dané téma někdy taky zajímat v dokumentaci, než abys šel přímo pro radu?


http://www.aryweb.nl/projects/MooDropMenu/
Santy
Profil
a vedel bys mi ho prepsat aby bylo ve strede?
ed11
Profil
1. Za poslední položku menu vlož <div style="clear:both;"></div>
2. Přidej u #nav { display: table; width: x%; margin: 0 auto; }
3. Odstraň u #nav li{ float: left;}
4. Dej pro #nav li tuto vlastnost { display: table-cell; }
5. Vytvoř nový selektor #nav li ul li { display: block; }


Jedničku můžeš vlastně vynechat, díky 3. kroku

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0