Autor Zpráva
návštěvník
Profil *
Snažím se použít jquery k vrácení divu ve Firefoxu a nejak mi to nejde. Mohu vrátit akorád objekt $.
http://paste.ofcode.org/wRaGS6XeM8Up2eDjar3PFP
Co dělám špatně?
Kcko
Profil
Umísti do document.ready nebo ten script umísti až pod html značku toho DIVu
návštěvník
Profil *
nerozumím co mám umístit do document.ready a jak? Nemá se do toho scriptu zadat nějaký kód který nějak iniciuje Jquery?
návštěvník
Profil *
Už jsem to Jquery rozjel. Mohli byste mi poradit jak zprístupnit element uvnitř těla html, které je načteno v tom iframu? V iframe mám src=odkaz_na_stranku a chtěl bych dostat objekt s IP adresou která je ve sloupci s IP adresama.

http://paste.ofcode.org/kfn6MZvktD6pbXM8XZVsey
Zkouším toto:
     var f=$("iframe").get(1);
     var t=$(f);//.find('table#listable','tbody');
     console.log(t);
Nevím jak se dostat hlouběji než k tomu iframu.
Radek9
Profil
návštěvník:
který nějak iniciuje Jquery
Ne, jQuery je už načteno. To, co ty potřebuješ, je přístup k elementu. Toho dosáhneš buď tím, že ten script umístíš až pod něj, nebo navěsíš poadovaný script na správný event. Zde tedy ready na documentu.


návštěvník:
Nevím jak se dostat hlouběji než k tomu iframu.
Do toho se kvůli bezpečnosti nedostaneš, protože je na jiné adrese.
návštěvník
Profil *
Dočetl jsem se, že by to nebylo zcela nemožné, ale pokud jsem to správně pochopil, musel by ten server umožnit přijetí požadavku JSONP. Což tato stránka neumožňuje:
http://stackoverflow.com/questions/2067472/what-is-jsonp-all-about
čili kdyby ta stránka patřila mě, a chtěl bych ji zpřístupnit pomocí javascriptu z jiné stránky tak by to šlo obejít pomocí JSONP. Jenže nepatří ....
Radek9
Profil
návštěvník:
To by se ale řešilo zase úplně jiným způsobem. JSONP je jen pouhopouhý script na cizích stránkách, který přilinkuješ k sobě a ve kterém je obsaženo volání funkce předávající data. Další možnost je načítat data pomocí PHP a tento lokální soubor potom tahat AJAXem.
návštěvník
Profil *
Radek9:
Myslíš použít curl pře php ke stažení té stránky a pak vyhodnotit obsah? To by snad šlo. Sice jsem to na php ještě nedělal, ale aspoň bych se to naučil.
Radek9
Profil
návštěvník:
Ani nemusíš CURL, stačí pouhopouhé file_get_contents.
návštěvník
Profil *
Ale file_get_contents slouží na načtení místního souboru, v rámci adresáře, ve kterém pracuje php. Ale když chceš vzdálenou stránku tak asi musím použít curl?
Radek9
Profil
návštěvník:
file_get_contents slouží na načtení místního souboru
Ne, file_get_contents načítá i vzádelné soubory (pokud to není implicitně zakázané). Podívej se do dokumentace.

Ale když chceš vzdálenou stránku tak asi musím použít curl?
Viz výše. Ne nezbytně.
návštěvník
Profil *
zkoušel jsem to na webzdarma a dostal jsem hlášku:
file_get_contents(): URL file-access is disabled in the server configuration

a zkoušel jsem tam i curl

$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "http://www.example.com/");
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_exec($ch);
curl_close($ch);

a to zas píše neznámá metoda curl_init. Neznáš nějaký hosting zdarma, kde by to jelo? Ale zase s ohledem aby měly dost místa na uložiště, databázi a dostatečný trafic.
Moderátor Chamurappi: Dotazy týkající se hostingů jsou zakázané mimo kategorii Hosting.
návštěvník
Profil *
Dík za tip, zdá se že mi to už jede :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: