Autor Zpráva
martinkloubek
Profil *
Prosím pomoc s radou vím že asi pro znalce to bude jednoduché bhužel já utrpěl cmp a dělá mi to problémy mám stránku a 3 frame nahoře vlevo pravo chtěl bych aby posuvníkem vpravo se pohyboval i frame vlevo a posuvníkem vprvo dole se pohyboval i frame nahoře ale ne vlevo do ie 9 to fungovalo takto:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Frameset//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=windows-1250">
</HEAD>

<FRAMESET frameSpacing=0 rows="65,36,*,40">
<FRAME id=f0 src="tab_book/lista_h.php?spol=<?PHP echo $spol; ?>&sezona=<? echo $sezona; ?>&vyber_pristav=<? echo $vyber_pristav; ?>&stat=<? echo $stat; ?>" frameBorder=0 noResize scrolling=no>
<FRAMESET frameSpacing=0 cols="210, 100%">
<FRAME id=f11 src="tab_book/prazdna.php?spol=<?PHP echo $spol; ?>&uziv=<?PHP echo $uziv; ?>&sezona=<? echo $sezona; ?>&vyber_pristav=<? echo $vyber_pristav; ?>&stat=<? echo $stat; ?>" frameBorder=0 noResize scrolling=no>
<FRAME id=f12 src="tab_book/datum.php?spol=<?PHP echo $spol; ?>&sezona=<? echo $sezona; ?>&vyber_pristav=<? echo $vyber_pristav; ?>&stat=<? echo $stat; ?>" frameBorder=0 noResize scrolling=no></FRAMESET>
<FRAMESET frameSpacing=0 cols="210, 100%">
<FRAME id=f21 src="tab_book/lode.php?spol=<?PHP echo $spol; ?>&sezona=<? echo $sezona; ?>&vyber_pristav=<? echo $vyber_pristav; ?>&stat=<? echo $stat; ?>" frameBorder=0 noResize scrolling=no>
<FRAME id=f22 src="tab_book/ceny.php?spol=<?PHP echo $spol; ?>&uziv=<?PHP echo $uziv; ?>&sezona=<? echo $sezona; ?>&vyber_pristav=<? echo $vyber_pristav; ?>&stat=<? echo $stat; ?>" frameBorder=0 noResize scrolling=yes></FRAMESET>
<FRAME id=f5 src="tab_book/lista_d.php?spol=<?PHP echo $spol; ?>&sezona=<? echo $sezona; ?>&vyber_pristav=<? echo $vyber_pristav; ?>&stat=<? echo $stat; ?>" frameBorder=0 noResize scrolling=no></FRAMESET></HTML>
javasript v hlavním pravém souboru:
<SCRIPT language=JavaScript>
<!--
function ship_status(theURL,winName,features) { //v2.0
  window.open(theURL,winName,features);
}
function scrollwins(){
    parent.frames(2).document.body.scrollLeft = document.body.scrollLeft;
    parent.frames(3).document.body.scrollTop = document.body.scrollTop;
}
window.onscroll = scrollwins;
//-->
</SCRIPT>
shaggy
Profil
martinkloubek:
já utrpěl cmp
Neviem, čo to je, ale očividne je to choroba, kedy človek nedokáže správne používať interpunkciu.
Čo keby si to napísal ešte raz (tentokrát ako človek), napísal to zrozumiteľne a dal odkaz na živú ukážku?
Chamurappi
Profil
Reaguji na martinkloubka:
Asi bych na tvém místě použil místo <frameset>u napozicované elementy <iframe>.

do ie 9 to fungovalo takto
Vyměň kulaté závorky v uvedeném skriptu na řádcích 8 a 9 za hranaté, místo parent.frames(2) zkus parent.frames[2].
Také asi novým prohlížečům moc nešmakuje, že pracuješ se scrollLeft/scrollTop na document.body, možná rolují s document.documentElement (ovšem to může záviset na vykreslovacím režimu).


Reaguji na shaggyho:
Neviem, čo to je, ale očividne je to choroba, kedy človek nedokáže správne používať interpunkciu.
CMP je cévní mozková příhoda, neboli mozková mrtvice. Takže máš svým způsobem pravdu, ale je to pravda poněkud netaktní.
Jsem si celkem jistý, že martinkloubek píše, jak nejlépe může (zkus si tu najít jeho staré příspěvky psané před CMP), zaslouží si lepší zacházení.
martinkloubek
Profil *
já když na to kokám zpětně jasné že jsem to položil blbě zkusím ty úpravy,děkuji za konstruktivní radu zejména Chamurappi nechtěl jsem tu rozebírat cmp když se to dá najít všude na netu. ten kod je starý asi 7 let z iframe mám strach je to tam složitější pro názornost je to booking lodí v chorvatsku nahoře jsou termíny vlevo lodě v pravo inputy na book free a zamluveno a klient kdysi nechtěl aby se názvy lodí neposouvali do prava a byli pořád vidět chtěl jsem poslat obr ale nejde mi to


Tohle je nade mně bohužel, člověk je 15 let programátor a pak je v čudu


Chamurappi který pomáhá opakovaně děkuji moc že, já se tím snad nějak prokopu,odkaz na ukázku bohužel poslat nemohu je to v soukromé části klienta a ten by mně zabil

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: