« 1 2
Autor Zpráva
quatzael
Profil
anonymníí, _es:
Už jsem jí dal pryč, ale nechápu co to je za simulaci IE8 ve vývojářským prostředí, když se to nechová jako IE8 v reálu.. Jediný co to "umí" je že kulatý bordery zobrazí jako hranatý, ale jinak všechno vypadá naprosto srovnaně jak má. V reálným IE8 je to CSS daleko víc rozkopaný..
anonymníí
Profil *
quatzael:
CSS se dá napsat tak, aby vypadalo všude stejně, včetně dnes již houfně ignorované IE6. Rozdíl mezi IE7, 8, 9 a 10 (nebo 11 je aktuální?) je minimální. Není, co by se mělo zobrazovat jinak, kromě nově podporovaných vlastností, například těch kulatých rohů.
quatzael
Profil
anonymníí:
No, mám dojem, že jsem tady už někde zakládal vlákno na téma "Jak psát CSS, aby to všude vypadalo stejně", ale nějakou užitečnou odpověď jsem teda nedostal..

v tý simulaci IE8 vypadá všechno jak má, ale v reálným IE8 jsou elementy různě posunutý, z-indexy nefungujou tak jak mají, kurzory v inputech jsou posunutý, že skoro lezou z inputu ven.. hrůza..

Prostě je to celý rozsypaný.. Od simulace bych čekal, že mi ukáže realitu trochu pravdivěji.
anonymníí
Profil *
quatzael:
Jak psát CSS, aby to všude vypadalo stejně", ale nějakou užitečnou odpověď jsem teda nedostal.
jak? normálně.

Pro kodéra to je hračka, pro patlala nedostižný cíl. Pokud nevíš, jak se prohlížeče chovají, rada jak kódovat správně neexistuje. Snad jen najít si koníčka, ve kterém se ti bude dařit lépe.

v tý simulaci IE8 vypadá všechno jak má, ale v reálným IE8 jsou elementy různě posunutý, z-indexy nefungujou tak jak mají, kurzory v inputech jsou posunutý, že skoro lezou z inputu ven.. hrůza..
tomu nevěřím.
Chamurappi
Profil
Reaguji na quatzaela:
CSS zobrazuje jinak než ve skutečnosti (jinak je to v IE8 na živo a v IE8 v F12) a taky mi živý IE8 hází chybu ve skriptu
Máš ho přepnutý do sedmičkového režimu. Skutečná osmička to nedělá. (Což nic nemění na tom, že máš tu nadbytečnou čárku smazat.)

Od simulace bych čekal, že mi ukáže realitu trochu pravdivěji.
Simulace přes vývojářské nástroje je velmi věrná (až na pár drobností), protože opravdu používá to starší jádro. Není to dodatečně vyvinutá emulace staré verze, je to přímo ta stará verze (akorát uživatelské rozhraní zůstává nové).
quatzael
Profil
Chamurappi:
Máš ho přepnutý do sedmičkového režimu. Skutečná osmička to nedělá.
No tak simulace IE7 odpovídá reálnému IE8 pokud jde o CSS (nechápu teda tu logiku)..

Ale jestli myslíš to přepínání nahoře vedle webové adresy, tak to už u nových IE není možné, pouze přes F12.
Chamurappi
Profil
Reaguji na quatzaela:
No tak simulace IE7 odpovídá reálnému IE8 pokud jde o CSS
Ne. Osmičku máš přepnutou do sedmičkového režimu. Moc nechápu tvoji logiku.
quatzael
Profil
Chamurappi:
Ne. Osmičku máš přepnutou do sedmičkového režimu.
Jestli myslíš situaci, že bych měl reálný IE8 přepnutý do sedmičkovýho režimu, tak je to možný. Ale zkoušel jsem to na dvou úplně na sobě nezávislých kompech a že by oba byly přepnutý na sedmičku se mi zdá spíše nepravděpodobný, ale je to možný. Nebo se snad osmička sama automaticky přepíná na sedmičku?
Fisir
Profil
Reaguji na Chamurappiho:
Simulace není úplně věrná. Filtr pro stín textu mi přebarvoval pozadí na bílo a explicitní nastavení background-color mi přebarvilo obrázky. IE 11 v režimu osmičky mi toto neprovedl, zatímco živí IE 8 a IE 8 v IETesteru toto chování vykazovali.
Chamurappi
Profil
Reaguji na quatzaela:
Jestli myslíš situaci, že bych měl reálný IE8 přepnutý do sedmičkovýho režimu
Ano, viz [#5] a [#7].

Nebo se snad osmička sama automaticky přepíná na sedmičku?
1) Je v ní nějaká inteligence, která při opakovaném znovunačítání usoudí, že znovunačítáš proto, že to vidíš špatně, tak zkusí přepnout režim… (před lety to mohlo pomoct, dnes moc ne)
2) MS spravuje seznam domén, u kterých se domnívá, že se starším režimem fungují lépe. Explorer tento seznam pravidelně stahuje a řídí se jím. Z českých domén je tam tuším jen tvůj oblíbený idnes.cz.
3) Režim nastavený pro danou doménu se pamatuje.

Stránka si může nadiktovat režim, viz Meta přepínání. (Na vlastní stránce tím můžeš přepnout režim i bez F12.)
Ještě mě napadá, že bys mohl mít před <!doctype> deklarací nějaký balast a quirk Explorerů 6 až 9 se chová jinak (cca stejně ve všech čtyřech verzích) než nový quirk.


Reaguji na Fisira:
Simulace není úplně věrná.
Psal jsem, že je velmi věrná, ne úplně. Nemá cenu zde rozebírat těch pár odchylek (filtry, VML, atd.). Na formátovací model se dá spoléhat zcela. Na parsery také, pokud vím.

explicitní nastavení background-color mi přebarvilo obrázky
Tomu se mi nechce věřit. Jestli jsem to správně pochopil, tohle se neděje v žádném Exploreru.
Fisir
Profil
Reaguji na Chamurappiho:
Pokusil jsem se o ukázku: Odkaz
Pod koncem šedého pozadí se někde nachází odkaz pro změnu pozadí (bohužel se mi nepodařilo ho nijak zvýraznit), když na něj klikneš, uvidíš, jak se barva stínů tlačítek změní. Děje se to pouze v opravdové osmičce, jedenáctka přepnutá do osmičky dokument zobrazí zcela správně.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Fisira:
Ukázka mě momentálně spamuje požadavkem, ať zadám heslo (teprve teď jsem se dostal k novějšímu Exploreru). V jejím kódu se moc nevyznám…
Nějakou jednodušší a názornější ukázku nemáš?
Fisir
Profil
Reaguji na Chamurappiho:
Omlouvám se. Lepší je to tady: www.fisir.tk/fotografie/krajina?zivaukazka=jasne&barva=red pomocí parametru barva si můžeš sám ručně změnit barvu. Rozpadlost webu nemá na funkčnost Lightboxu vliv.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Fisira:
Ptal jsem se na jednodušší a názornější ukázku rozdílu mezi skutečnou osmičkou a simulací. Věřím, že nějaký rozdíl existuje, ale zajímá mě, v čem přesně spočívá a co ho způsobuje.
Fisir
Profil
Reaguji na Chamurappiho:
Tak v tom ti nepomůžu, já jsem poskytl názornou ukázku toho, jak mi při nastaveném filteru a background-coloru IE 8 přebarví obrázky, zatímco jedenáctka přepnutá do režimu osmičky ne. Prostě jsem ten filter zrušil a víc to nezkoumal.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Fisira:
Ano, filter je jedna z těch zmíněných drobností, která nemusí ve starších režimech fungovat správně. Ani v IETesteru není jistá stejná funkčnost jako ve skutečné starší verzi, pokud vím.
Fisir
Profil
Reaguji na Chamurappiho:
IETester se choval stejně, jako reálný IE 8. Pouze simulace IE 8 v IE 11 neodpovídala skutečnému IE 8.
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: