Autor Zpráva
H.V.
Profil *
Zdravím, může mě někdo poradit, proč tyto obláčky na stránkách: http://www.kristusjezis.cz/ v IE nejedou? v chrome a mozille fungují bez problému.

Zde je kod java scriptu:

    $(document).ready(function() {
                $('#far-clouds').pan({fps: 30, speed: 0.7, dir: 'left', depth: 30});
                $('#near-clouds').pan({fps: 30, speed: 1, dir: 'left', depth: 70});
                
                window.actions = {
                    speedyClouds: function(){
                        $('#far-clouds').spSpeed(12);
                        $('#near-clouds').spSpeed(20);
                    },
                    runningClouds: function(){
                        $('#far-clouds').spSpeed(8);
                        $('#near-clouds').spSpeed(12);
                    },
                    walkingClouds: function(){
                        $('#far-clouds').spSpeed(3);
                        $('#near-clouds').spSpeed(5);
                    },
                    lazyClouds: function(){
                        $('#far-clouds').spSpeed(0.7);
                        $('#near-clouds').spSpeed(1);
                    },
                    stop: function(){
                        $('#far-clouds, #near-clouds').spStop();
                    },
                    start: function(){
                        $('#far-clouds, #near-clouds').spStart();
                    },
                    toggle: function(){
                        $('#far-clouds, #near-clouds').spToggle();
                    },
                    left: function(){
                        $('#far-clouds, #near-clouds').spChangeDir('left');                    
                    },
                    right: function(){
                        $('#far-clouds, #near-clouds').spChangeDir('right');                    
                    }
                };
            });  

a zde jquery, ale tím to asi nebude:

http://kristusjezis.cz/js/jquery.spritely-0.6.js
anynymníí
Profil *
Co praví konzole? Mě se tam ač nemám po ruce exproler nelíbí středník na 37. řádku.
H.V.
Profil *
středník u 37 a 38 jsem dal pryč a v IE to furt nejede, jinde jede
_es
Profil
H.V.:
Obávam sa, že si tam toho JS, a nielen JS, „nacápal“ toľko, že sa to nikomu nechce skúmať. „Nejde v IE“ znamená že nejde v akej verzii IE? V IE8 tie „obláčky“ idú, no aj spolu s tým otrasným automaticky spusteným videom poriadne vyťažujú procesor.
Chamurappi
Profil
Reaguji na H.V.:
Mně v Exploreru 7 nelétají ani mráčky, ani nehraje video (nemám flash), takže je stránka příjemně použitelná. Konzole mi hlásí syntaktickou chybu kvůli nadbytečné čárce před } v jiném skriptu, než uvádíš, ale zjevně to ničemu.

Nedávno jsem zde podobnou mráčkovou čertovinu opravoval pro jiný web, můžeš se tam inspirovat.
Takové nekřesťanské množství balastu v kódu opravdu nejspíš nikdo ladit nebude.


Reaguji na anynymníího:
nelíbí středník na 37. řádku
Ten tam být má. Je to normální přiřazení objektu do proměnné, za příkaz se dává středník…
V tomto případě je sice nepovinný, ale kdyby hned za tou chlupatou závorkou následoval další příkaz (bez odřádkování), vznikla by velmi pravděpodobně syntaktická chyba.
_es
Profil
Chamurappi:
za příkaz se dává středník…
Presnejšie, v JS sa dáva len medzi príkazy - na rozdiel od napríklad C, kde je nutný za každým príkazom.
H.V.
Profil *
Hoši tak co doporučujete? někteří říkají že v IE 8 a 11 jede, jiní zase že nejede... já mám zřejmě IE 9-10 a nejede... to video jsem dal pryč, pač je pravda že to zatěžovalo, sice to laka nové návštěvníky, ale ty pro opakovanou návštěvu to musí být otravné, jak se to furt pouští... zvláštní je, že když jsme stáhnul původní script ve složce, tak všude funguje, ale při vložení do stránek zřejmě se ruší s jiným scriptem nebo já nevím...
_es
Profil
H.V.:
Hoši tak co doporučujete?
„Vyhádzať“ odtiaľ všetok JS. Návštevníci to určite pozitívne ocenia.
H.V.
Profil *
Lidi, tak jsem na to přišel kde byla chyba, nebudete tomu věřit :D

chyba nebyla v js, ale v css:

   .far-clouds {
         z-index: -9999;
        
            background: transparent url(/img/far-clouds.png) top  repeat-x;
        }
        .near-clouds {
           
           
            background: transparent url(/img/near-clouds.png) top repeat-x;
        }

stačilo to top odebrat a nahodit jinam a funguje to všude :D

   .far-clouds {
         z-index: -9999;
            top: 0px;
            background: transparent url(/img/far-clouds.png)  repeat-x;
        }
        .near-clouds {
           
             top: 0px;
            background: transparent url(/img/near-clouds.png) repeat-x;
        }

jinak ostatní js jsou nezbytné pro správnou funkcí WP pluginů ;-) přesto díky za rady
Chamurappi
Profil
Reaguji na H.V.:
Nevím, proč investuješ tolik úsilí do toho, aby stránka byla hůř použitelná.

stačilo to top odebrat a nahodit jinam
Kde dělá něco úplně jiného. Vlastně tam nedělá nic, protože mraky mají i třídu stage a ta už má top: 0.
Zrušení výchozí background-position také velmi pravděpodobně nemá vůbec žádný význam, protože tuto vlastnost permanentně přepisuje skript.
H.V.
Profil *
no hlavně že to funguje :-) a na rychlost načtení stránek to nemá vliv... u mně se to načítá celkem rychle i když mám 18mb/s

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: