Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
vojtan Profil |
#1 · Zasláno: 26. 1. 2014, 14:25:12 · Upravil/a: vojtan
Zdravím, potřebuji poradit, mám na stránce dva formuláře, které potřebuji odeslat přes ajax jedním tlačítkem, ale vždy se odešle jenom ten první. Tady je kód, v čem dělám chybu? děkuji za pomoc
<form id="form1"> Jméno: <input type="input" name="jmeno" id="jmeno" value="<?php echo $jmeno;?>"/> Příjmení: <input type="input" name="prijmeni" id="prijmeni" value="<?php echo $prijmeni;?>"/> <input type="hidden" name="idn" id="idn" value="<?php echo $idn;?>"/> <input type="button" name="odeslat" id="odeslat" value="Vložit" /> </form> <form id="form2"> Popis: <textarea name="popis" id="popis" cols="45" rows="5"><?php echo $popis;?></textarea> <input type="hidden" name="idn" id="idn" value="<?php echo $idn;?>"/> </form> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function () { $("#odeslat").click(function () { $.ajax({ type: "POST", url: 'ajax/vlozit.php', data: $("#form1").serialize(), success: function(data) { alert(data); } }); $.ajax({ type: "POST", url: 'ajax/vlozit-popis.php', data: $("#form2").serialize(), success: function(data) { alert(data); } }); }); }); </script> Tady ještě PHP skript vlozit.php <?php require "../includes/connect.php"; $idn = $_POST["idn"]; $jmeno = $_POST["jmeno"]; $prijmeni = $_POST["jmeno"]; $dotaz = mysql_query("UPDATE nabidky SET jmeno = '$jmeno', prijmeni = '$prijmeni' WHERE id = '$idn' "); ?> vlozit-popis.php <?php require "../includes/connect.php"; $idn = $_POST["idn"]; $popis = $_POST["popis"]; $dotaz = mysql_query("UPDATE nabidky SET popis = '$popis' WHERE id = '$idn' "); ?> Teď jsem zjistil, že problém je s textarea, když ji nahradím input boxem, tak mi to hodnotu vypíše, ale v textboxu ne, vůbec nevím proč :/ |
||
_es Profil |
vojtan:
Máš to v „normálnych“ formulároch, ich normálny spôsob odoslania nie je nijako zrušený, no pritom chceš dáta odosielať inak - zjavná kolízia ohľadom spôsobu odoslania. |
||
Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 26. 1. 2014, 15:19:12
Reaguji na _es:
Což neodpovídá na otázku, proč skript funguje špatně. Reaguji na vojtana: Živou ukázku nemáš? Nemůže být problém v tom, co s daty děláš? Nějaké neošetřené apostrofy v SQL dotazu, nebo tak něco? |
||
vojtan Profil |
#4 · Zasláno: 26. 1. 2014, 15:23:22
Chamurappi:
Děkuji, už jsem přišel na chybu. Klasické value u textarea ve které je spuštěný ckeditor vrací výchozí hodnotu (tedy prázdné pole), ne aktuální vepsanou. Vyřešil jsem to funkcí CKEDITOR.instances.textnabidky.getData(); |
||
_es Profil |
#5 · Zasláno: 26. 1. 2014, 15:24:50
Chamurappi:
„Což neodpovídá na otázku, proč skript funguje špatně.“ Minimálne čiastočne odpovedá, formuláre môžu byť v niektorých prípadoch odoslané aj „normálne“. |
||
vojtan Profil |
#6 · Zasláno: 26. 1. 2014, 15:27:49
akorát CKEDITOR mi do promění nenačte české znaky, respektive usekne se to před prvním českým znakem :/
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0