Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kincakivca Profil |
#1 · Zasláno: 25. 2. 2014, 17:05:11
Dobrý den.
Chci si udělat jednoduchý chat ale pokaždé když odešlu formulář se mi zaktualizuje stránka i přez to že používám tohle : j(document).ready(function() { j('#post_button').click(function() { $text = $('#post_text').val(); j.ajax({ type: "POST", cache: false, url: "save.php", data: "text="+$text, success: function(data) { alert('Zpráva odeslána'); } }); }); }); j('.refresh').css({color:"green"}); }); |
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 25. 2. 2014, 17:16:13
kincakivca:
„pokaždé když odešlu formulář“ Aký formulár? V kóde v [#1] nijaký formulár nie je. „co stím?“ Ak nechceš, aby sa odosielal nejaký formulár do celého okna, tak tam žiaden formulár nedávaj. |
||
xROAL Profil |
#3 · Zasláno: 25. 2. 2014, 17:17:28
j('#post_button').click(function(e) { e.preventDefault(); $text = $('#post_text').val(); // zvyšok kódu Nebolo by vhodnejšie použiť udalosť onSubmit? |
||
kincakivca Profil |
j(document).ready(function() { j('#post_button').click(function(e) { e.preventDefault(); $text = $('#post_text').val(); j.ajax({ type: "POST", cache: false, url: "save.php", data: "text="+$text, success: function(data) { alert('Zpráva odeslána'); } }); }); }); j('.refresh').css({color:"green"}); }); Takhle se mi nerefresne ale ani se neodesle. |
||
Taps Profil |
#5 · Zasláno: 25. 2. 2014, 17:42:07
kincakivca:
pro inspiraci http://brian.staruk.me/php/2013/sample-jquery-php-ajax-script/ |
||
Micruss Profil |
a nemělo by být $text = $('#post_text').val(); spíš
var text = $('#post_text').val();
+ ještě u data: "text="+$text, dát toto data: "text=" + text,
|
||
kincakivca Profil |
#7 · Zasláno: 25. 2. 2014, 18:08:09
Mě se ten formulář neodesílá ani tak.
|
||
_es Profil |
#8 · Zasláno: 25. 2. 2014, 19:07:32
[#7] kincakivca
Aký formulár? Na čo tam dávaš nejaký formulár? Čo ti boli naposlady poradené nejaké odkazy ( Php chat s mysql), máš v článkoch z nich nejaké formuláre? |
||
kincakivca Profil |
#9 · Zasláno: 25. 2. 2014, 19:14:16
Chci si udělat chat.
Mám ale problém s odesíláním formuláže. <script type="text/javascript"> $(document).ready(function(){ var j = jQuery.noConflict(); j(document).ready(function() { j(".refresh").everyTime(1000,function(i){ j.ajax({ url: "refresh.php", cache: false, success: function(html){ j(".refresh").html(html); } }) }) }); j(document).ready(function() { j('#post_button').click(function() { $text = $('#post_text').val(); j.ajax({ type: "POST", cache: false, url: "save.php", data: "text="+$text, success: function(data) { alert('data has been stored to database'); } }); }); }); j('.refresh').css({color:"green"}); }); </script> <form method="POST" name="" action=""> <input name="sender" type="text" id="texta" value="<?php echo $sender ?>"/> <input name="message" type="text" id="textb"/> <input name="submit" type="submit" value="Odeslat" id="post_button" /> </form> |
||
_es Profil |
#10 · Zasláno: 25. 2. 2014, 19:37:27
kincakivca:
„Mám ale problém s odesíláním formuláže.“ Máš ten problém, že sa ti ten formulár normálne odošle, lebo si ho tam dal, viď ako fungujú formuláre: Formuláře » form. Ak chceš odosielať a prijímať dáta AJAXom, tak tam formulár nepotrebuješ. „Takhle vypadá kod co jsem někde našel“ Tak si „niekde“ nájdi nejaký iný, alebo si radšej namiesto slepého kopírovanie kódov aj sám niečo viac naštuduj. |
||
Fisir Profil |
#11 · Zasláno: 25. 2. 2014, 19:50:30
Reaguji na kincakivcu:
Zkus form u přidat atribut onsubmit="return false;" .
|
||
_es Profil |
#12 · Zasláno: 25. 2. 2014, 20:01:06
Fisir:
Aký má zmysel tam dávať niečo, čo je následne znefunkčnené? |
||
Fisir Profil |
#13 · Zasláno: 25. 2. 2014, 23:14:57
Reaguji na _esa:
Žádný, mně to vysvětlovat nemusíš. Ale jak jsi si všiml, snaží se celý chat vytvořit poslepováním různých kódů, takže tohle je další do sbírky. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0