Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kujeba Profil |
#1 · Zasláno: 21. 3. 2014, 12:33:36
Dobrý den,
mám projekt, kde do bloku vkládám bannery, odkazující ven z projektu na externí URL. Potřebuji zaznamenávat prokliky na bannery a jediný stabilní prvek v hierarchii je onen blok, ve kterém může být zapouzdřen jak klasický link, tak swf objekt s clickthru, tak third party JS, který do onoho bloku napumpuje mnou zcela nepředvídatelný obsah. Když si napíšu událost $('div.advertisement div.item').click(function(evt){ var className = $(this).prop('class'); alert(className); return false; }); tak je událost ignorována a provede se událost spojená s vloženým elementem (link, object). Můžete mi, prosím, poradit jak toto vyřešit? Google už jsem zkoušel, ale relevantní nápovědu jsem nezískal. Díky. |
||
Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 21. 3. 2014, 13:33:26
Reaguji na kujebu:
Pokud je banner tvořený odkazem s obrázkem, nebo nějakou jinou obyčejnou náplní stávajícího DOMu, půjde chytit událost na rodiči (nezabrání-li tomu aktivně skript na potomkovi). Pokud je banner tvořený flashem s wmode="transpanrent" nebo "opaque" , šlo by ho překrýt něčím, na čem bys událost chytil, ale měl bys asi hodně velký problém s předáním kliku zpátky dovnitř flashe.
Pokud je banner tvořený <iframe> m načítaným z téže domény, můžeš chytat kliky v dokumentu načteném uvnitř něj.
Pokud je banner tvořený flashem bez wmode , nebo <iframe> m načítaným z cizí domény, nemáš žádnou šanci.
Většina reklamních ekosystémů je stavěná tak, že se cílová adresa reklamy předává do banneru jako parametr (u flashů nejnázorněji přes ten clickthru ), takže jediná universální a zároveň velmi účinná metoda počítání prokliků je nahradit cílovou adresu vlastním počítacím přesměrováním na cílovou adresu.
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0