Autor Zpráva
HSilent
Profil *
Na stránkách se dělám chci ve správním rozhraní mít takovou "hračičku" jenže k tomu potřebuju dostat obsah value z tohoto inputu:

<input onclick="TADY POTŘEBUJU MÍT OBSAH TOHOTO INPUTU'" size="1" type="text" name="nahled" id="nahled">

Input se naplňuje přejetím přes tento odkaz.

<A href="#" onmouseover="document.getElementById('nahled').value='«'" onclick="document.getElementById('obsah').value+='#'">#</A>

Mým cílem je dosáhnout toho, že když přejedete ten odkaz s # tak se ten znak hodí do toho input a když na něj kliknete tak se vloží do textarei s id obsah.
peta
Profil *
HSilent nechapu...
jakpsatweb - javascript - priklady - formulare

nebo
www.volny.cz/peter.mlich/hry/hry.htm
tam s inputem pracuji snad v kazde hre

jinak stranky se scripty:
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#www5
tam mas asi 30 stranek, kte na kazde je asi 100 scriptu
tt
Profil *
tt
HSilent
Profil *
No prostě máš tři prvky, které mají mezi sebou určité vztahy:

1. textarea s názvem a ID obsah

<textareaname="obsah" id="obsah" rows="15"></textarea>



2. máš odkazy na které ,když klikneš tak vloží svůj obsah do textarei(1) a zároveň po jejich přejetí posílají svůj obsah do inputu(3)

<A href="#" onmouseover="document.getElementById('nahled').value='«'" onclick="document.getElementById('obsah').value+='#'">#</A>



3. Obsah tohoto inputu se dá měnit pouze přejetím jiného odkazu(2). Takže, když clověk bude pracoval jeho obsah bude stále stejný, tento stav by všal neměl žádné využití a proto chci, aby když se na něj knikne vložil svůj obsah (který tam byl vložen přes odkaz(2)) do textarei(1). A zde u toho inputu potřebuju zjístit jeho obsah - jak zjístím/vypíšu value/obsah u inputu ?

<input onclick="TADY POTŘEBUJU MÍT OBSAH TOHOTO INPUTU'" size="1" type="text" name="nahled" id="nahled">
centi
Profil
Fakt netuším o čo ide, pretože som to nepochopil. Ale toto snáď pomôže:

<input onclick="alert(this.value);" .....>
Lola
Profil *
Heh zkoušel jsem, ale bouhžem.

Jinak prostě potřebju:

<input onclick="document.getElementById('obsah').value+='TADY DOSTAT TO CO JE ZROVNA VE VALUE'" size="1" type="text" name="nahled" id="nahled" value="">
Marty
Profil
K tomu poslednímu příspěvku, zkus něco takovéhoto :<input onclick="document.getElementById('obsah').value+=this.value" size="1" type="text" name="nahled" id="nahled" value="">


Snad jsem to pochopil správně.
HSilent
Profil *
Heh, tak tohle mě nenapadlo. Hold jsem lama :)
peta
Profil *
HSilent jo tohle? Ahaaa :)
document.getElementById('obsah').value+=this.value"

druhy zpusob je:
document.getElementById('obsah').value+=document.getElementById('nahle d').value"

a sikovna vec je, kdyz si vyrobis pomocnou funkci nebo 2,3...
(pokud pracujes aspon s 10x s timtez)
<script>
function objGet(x) {return document.getElementById(x)}
function getv(x) {return objGet(x).value}
function putv(x,z) {objGet(x).value=z}
function putvP(x,z) {objGet(x).value+=z}
</script>
puvP('obsah',getv('nahled'))"
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0