Autor Zpráva
jacques11
Profil
Zdravím všeci...
Vím, že tu budu asi za úplnýho vocase, ale za boha nemůžu nikde přijít na jednoduchý (ani složitější) způsob, jak vyřešit níže popsané.
Potřeboval bych rolovat obsah divu pomocí tlačítka (bez rolovací lišty) a jediný co se tomu podobá je toto:

<input type="button" value="Rolovat dolů" onclick="window.scrollBy(0,20)"></input>

Jenže tento zápis roluje pouze celou stránkou a já bych touto funkcí potřeboval rozhýbat pouze obsah, již zmíněného divu.


<input type="button" value="Rolovat nahoru" onclick="window.scrollBy(0,-30)"></input>

<div class="abc" style="overflow: hidden; height: 200px;> 
  <span class="">...</span>
  <span class="">...</span>
  <span class="">...</span>
</div>

<input type="button" value="Rolovat dolů" onclick="window.scrollBy(0,30)"></input>


Za každý nakopnutí správným směrem, předem posílám tisíceré díky! :)

Moderátor Chamurappi: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Chamurappi
Profil
Reaguji na jacquese11:
document.getElementById("ídéčko").scrollTop += 30;   // nebo -= 30

Za každý nakopnutí správným směrem
Nevím, co kutíš, ale na první pohled si říkám, jestli nevyrábíš nějakou nepoužitelnou příšernost. Máš skutečně dobrý důvod k tomu, abys rolování zakázal, když pak zase hledáš nepřirozené způsoby, jak ho umožnit?
jacques11
Profil
Chamurappi
Paráda, zítra to vyzkouším! Díky moc, za pomoc!
Určitě to v mém případě nebude až taková nepoužitelná příšernost, jelikož to budu vkládat do rozbalovacího obsahu (submenu), který je zafixovanej do horního pravýho rohu, v němž se budou přes script přidávat položky. Klasická lišta, vedle hlavní lišty okna, by tu byla dosti divoká. :) Uvedený zdroják (viz. výše) je jen příklad umístění buttonu.
Jěště jednou díky!!!
Chamurappi
Profil
Reaguji na jacquese11:
Klasická lišta, vedle hlavní lišty okna, by tu byla dosti divoká. :)
To si nemyslím. Dva posuvníky vedle sebe možná nevypadají moc hezky, ale každý je pochopí, na rozdíl od nějaké nedokonalé náhražky.
jacques11
Profil
No, zkusím to a uvidím jak to bude vypadat. ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: