Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Aktak Profil |
#1 · Zasláno: 12. 5. 2014, 23:57:23
Dobrý den,
Chtěla bych poprosit o radu úpravy jquery: http://www.javascriptkit.com/script/script2/thumbslider.shtml Používam fotky na šířku i na výšku a thumbnails mi ty výškové deformuje (zachová výšku a roztáhne do šířky). V hlavním okně je to v pořádku. Nevíte, prosím, někdo, zda se dá nějak upravit, aby se ty výšky v thumbnails zobrazily celé a měly po straně prázdné místo? Jsem docela začátečník, takže pokud někdo budete tak hodný a poradíte, tak prosím nějak polopatě. Pokud je to složité, tak mě klidně pošlete do háje a já ty výšky vyhodím. Díky, Katka |
||
CZghost Profil |
#2 · Zasláno: 13. 5. 2014, 16:45:25
Aktak:
„Používam fotky na šířku i na výšku a thumbnails mi ty výškové deformuje“ Používáš fixní rozměry. Mělo by jít nastavit maximální šířku a výšku a dopočítávat je podle poměru stran. To znamená změřit si poměr stran pomocí tohoto poměru --> šířka / výška původního obrázku a nejlépe asi pomocí podmínek určující, zda je poměr menší než jedna, větší než jedna nebo roven jedné, dopočítávat jednu stranu podle té fixní. Kód bude vypadat nějak podobně tomuhle: /* *** Výpočet rozměrů obrázku *** */ var maxSirka = 40; var maxVyska = 40; // Maximální výška a šířka, čtvercové rozměry, upravit podle potřeby /* **** Tady bude kód zjišťující rozměry obrázku (předpokládám, že používáš jQuery, pomocí něj by jsi měla být schopna **** zjistit rozměry skutečného obrázku **** Poměr stran vyjádřený desetinným číslem bude bude v proměnné pomer */ if(pomer < 1) { // Případ výškového obrázku vyska = maxVyska; // Použiju maximální výšku // Dopočítám šířku k obrázku, použiju k tomu šířkový poměr (šířka je menší než výška, tudíž výsledek bude // menší než jedna), toto nechám na zkušenějším. } if(pomer == 1) { // Čtvercový obrázek, můžu použít oboje maximální hodnoty // Pozor na rovnost, zapisuje se se dvěma rovnítky... vyska = maxVyska; sirka = maxSirka; } if(pomer > 1) { // Případ obrázku na šířku sirka = maxSirka; // Dopočítám výšku k obrázku, použiju k tomu výškový poměr (výška je menší než šířka, tudíž výsledek bude // menší než jedna), toto nechám na zkušenějším. } // Tady bude kus kódu, který vloží obrázek o nových rozměrech (asi voláním PHP skriptu s parametry GET // v src obrázku (+ předání rozměrů elementu, aby to neskákalo :-) ) Mimochodem, stejný problém je na Loupáku, ale tam si s tím hlavu nelámají :-) Řešení s maximálními rozměry a dopočítáváním druhého rozměru podle poměru stran využívají na projektech Wikimedia Foundation (například Wikipedie). Řešení možná najdeš v softwaru MediaWiki, kde je toto řešení použito v galerii. |
||
Aktak Profil |
#3 · Zasláno: 14. 5. 2014, 17:53:37
Děkuji, zkusím se na to podívat. Bylo mi jasné, že to musí jít přes nějakou podmínku, ale jak jsem psala, jsem začátečník. Proto jsem volila jquery. Používám to v odkazu nahoře. Vzhled jsem si upravila, ale na ty výšky jsem prostě nemohla přijít.
Katka |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0