Autor Zpráva
xciza
Profil
Ahoj,
na webu jsem si udělal dvoustupňové vertikální menu s vyjížděním pomocí js:
  $('#nav > li > a').click(function(){
                            if ($(this).attr('class') != 'active'){
                              $('#nav li ul').slideUp("fast");
                              $(this).next().slideToggle("fast");   
                              $('#nav li a').removeClass('active');
                              $(this).addClass('active');
                            }
                          });

Funguje to tak jak potřebuji ale nevím jak teď docílit toho aby submenu zůstalo viditelné i po redirectu na stránku která je v submenu?

Ukázka - bohužel bez toho redirectu
Taps
Profil
xciza:
řešením by bylo využít ajax, aby se ti načítala jen určitá část webové stránky
xciza
Profil
To toho bych se nerad pouštěl, protože tam už vůbec netuším jak začít. Čili bych byl rád za jiné řešení.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Tapse:
Tím by získal nemalou část nevýhod, které mají rámy.


Reaguji na xcizu:
Vygeneruj tu stránku odkazovanou z podmenu s takovým HTML, aby bylo menu rovnou rozbalené.
xciza
Profil
Nj to by slo pokud bych měl to menu a stránku ve stejném souboru, ale menu a obsah stránek mám v jiném souboru...
Chamurappi
Profil
Reaguji na xcizu:
To je jen drobná komplikace na straně serveru, kterou není nutné záplatovat na straně klienta.
Jak ti to bude fungovat bez zapnutého JS?
xciza
Profil
Bez zapnutého JS to samozřejmě nepůjde. Jako půlka věcí na webu. Jak by jsi tedy doporučil to řešit?
Chamurappi
Profil
Reaguji na xcizu:
Tak, jak jsem napsal v příspěvku [#4]. Při čemž menu by se vygenerovalo rozbalené i v případě, že člověk nalistuje stránku odkázanou z jeho rodiče — tím by bylo zajištěno, že se dostane všude i bez JS.
xciza
Profil
Čili při tom generování tam budu mit třeba 15x if podmínku na které stránce se nacházím a podle toho vygenerovat HTML? To se mě nezdá jako dobre reseni...
jenikkozak
Profil
Lepší bude, pokud si seznam stránek vložíš v PHP do pole. Potom budeš v cyklu toto pole procházet a pokud se aktuální položka pole bude rovnat adrese právě zobrazené stránce, vypíšeš tu část menu - zřejmě přidáním nějaké třídy v CSS.
xciza
Profil
jenikkozak:
To by asi šlo. Ale ještě bych potřeboval nakopnout, jak zjistim jestli to pole obsahuje tu adresu? Získám si ji z http požadavku a rozparsuju adresu. Ale název aktuální stránky může být na různých indexech podle toho odkud jsem přišel. Čili potom pro in_array nemužu použít konkrétní index s názvem stránky...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: