Autor Zpráva
volovic
Profil *
ahoj,
mám takovej menší problém
v js jsem si udělal odpočet času,dejme tomu že tam bude těch 50sec (není to vždy 50sec,může to bejt třeba i 250sec apod..)
ty potom v js odpočítává
poté mám další script který přičítá čas od 0

vytvořil jsem si div který má 200px
a v ní je další div který simuluje odpočet času takovou lištou která se vyplnuje z leva doprava

zde je jak to zatím mám (nemám tam odpočet,jen přičítání)
http://cssdeck.com/labs/td32aepm

potřeboval bych, aby třeba když bude těch 250sec tak aby to v tom divu vyšlo na těch 200px
aby to třeba neskončilo za divem,nebo třeba v půlce to odpočítávání
doufám že jste mě pochopily
xROAL
Profil
Keď vieš momentálnu hodnotu a maximálnu hodnotu toho odpočtu/pripočítavania, môžeš si veľmi ľahko vypočítať percentá: (aktuálne_sekundy / max_sekundy) * 100.
Šírku DIVu, ktorý tento odpočet reprezentuje potom môžeš udávať v percentách. Prípadne namiesto * 100 dáš * 200 (resp. šírku cieľového divu/šírku do ktorej sa to musí zmestiť) a máš to môžeš to naďalej udávať v PX.
juriad
Profil
Trošku vylepšené; můžeš mít odpočtů kolik chceš, pohybují se plynule, výpočet je přesnější, po skončení se zastaví.
http://kod.djpw.cz/bydb
volovic
Profil *
super,díky hoši :) udělal jsem si vlastní a potom jsem si všiml co odeslal juriad,použiju to tvoje,je to mnohem hezčí :) díky


jo,ještě něco..
jak udělat že pokud mám tedy těch 200sec,tak po reloadu stránky aby to nezačínalo odznova?
v tom odpočítávání mám Date() potom si vlastně zjistím sekundy a přičtu daný sec.
potom odpočítávám k datumu.
jak to bude tedy tady?
taky přičtu jenom k datumu 200sec?


nebo spíš jak převést Date() na Date.now()
jelikož ten countdown mám přes plugin a ten nemůžu přeměnit na date.now
Chamurappi
Profil
Reaguji na juriada:
Date.now() nefunguje ve starších prohlížečích. Lepší je +new Date.


Reaguji na volovice:
tak po reloadu stránky aby to nezačínalo odznova?
Takže se má se odpočítávat k nějakému konkrétnímu cílovému času?

nebo spíš jak převést Date() na Date.now()
Nerozumím otázce.
volovic
Profil *
Chamurappi:
ano,nahoře mám odpočet do určitého času,kde se ukazuje čas (např 1hod 23min 34sec)
je to daný podle sekund,takže pokud zadám 200sec tak v php přičtu k aktualnímu času 200sec.
a ted to potřebuji dát i do tý lišty,ale obráceně..do určitého času.
jak to tam má juriada
v db mám čas ve formátu Y-m-d H:i:s


jinač už jsem na to přišel,pomohl jsi mě s tím

Chamurappi:
Date.now() nefunguje ve starších prohlížečích. Lepší je +new Date.

díky


tak ne.. :d
jako vím jak na to,ale nevím jak to tam dosadit
když dám tedy
        
var time = new Date();
var cas= 1200;
time.setSeconds(time.getSeconds() + Number(cas));
a nastavím třeba 1200sec
tak mě to tam nastaví že už je to hotový (ukáže plně vyplněný div)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: