Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
tazatel Profil * |
#1 · Zasláno: 25. 6. 2014, 19:24:28
Mám form, v něm textareu. Náhodou jsem zjistil, že zatímco value vrací její aktuální obsah (tzn ten člověkem upravený), innerHTML vrací to, co tam bylo v okamžiku, když se ta stránka otevřela, tzn. než ten text začal měnit. Toto mi funguje v opeře 12.16. Můžu se spolehnout na stejnou funkčnost napříč prohlížeči?
el=document.getElementById("ta"); alert (el.innerHTML); alert (el.value); |
||
Chamurappi Profil |
Reaguji na tazatele:
Na innerHTML se u <textarea> spoléhat určitě nemůžeš. Nemá smysl používat cokoliv jiného než value .
|
||
tazatel Profil * |
#3 · Zasláno: 25. 6. 2014, 20:06:49 · Upravil/a: tazatel
Chamurappi:
ok, nevadí. Dám to ještě do nějakýho hiddenu a pak to vezmu z něj. Jen když jsem tohle zjistil, napadlo mě to použít. Díky. (vlastně bude lepší si místo hiddenu sáhnout do databáze, ale to už sem nepatří) |
||
_es Profil |
#4 · Zasláno: 25. 6. 2014, 20:56:02
tazatel:
Použi vlastnosť defaultValue .
|
||
Jcas Profil |
#5 · Zasláno: 25. 6. 2014, 21:21:59
S tím value mám menší problémy. Nedávno jste mne upozorňovali na to, že i <select> má value, i textarea. Ale v kombinaci s html a php? Když nechám php vypsat
<textarea value='neco'> , tak bude area prázdná. Stejně tak u selectu, pokud nedám určitému option seleceted .
|
||
Jan Tvrdík Profil |
<textarea value='neco'> je blbost, musíš vypsat <textarea>neco</textarea> . Vlastnost value rozhraní HTMLTextAreaElement (ta existuje) je něco jiného, než atribut value HTML tagu <textarea> (ten neexistuje).
|
||
juriad Profil |
#7 · Zasláno: 25. 6. 2014, 21:31:15
Jcas:
Textarea a select mají JavaScriptovou vlastnost value, ale nemají HTML atribut value. Rozlišuj tyto dvě reprezentace. To, jak s prvkem formuláře pracuješ v JavaScriptu skoro vůbec nesouvisí s tím, jak je zapsaný v HTML. V HTML je element textarea vždy zapsaný párovým tagem; výchozí hodnota je reprezentována hodnotou mezi počátečním a koncovým tagem. V HTML je element select také párový tag; jednotlivé volby jsou reprezentovány podelementy option. Výchozí volbou je option s atributem selected. |
||
Jcas Profil |
#8 · Zasláno: 25. 6. 2014, 21:41:17
Dík, ten párový tag je jasný. Uzavření tagu jsem vynechal jako zbytečnost pro můj dotad. Mě prostě nešlo do hlavy, že když JS nastavím value pro select i textareu, tak se to vybere, vyplní a když to udělám v html, tak nikoliv.
|
||
tazatel Profil * |
#9 · Zasláno: 25. 6. 2014, 21:46:07
_es:
> tazatel: > Použi vlastnosť defaultValue. Koukám na to a úplně tomu nerozumím. To je text, který tomu můžu přiřadit a zase ho z toho číst a on se nijak neprojeví? |
||
_es Profil |
tazatel [#9]:
Nie, to je text zobrazený pri načítaní stránky, pred jeho úpravou editovaním alebo pomocou JS. Akosi nechápem, čo a prečo by si tam chcel „priraďovať“. |
||
tazatel Profil * |
#11 · Zasláno: 25. 6. 2014, 22:06:52
_es:
„to je text zobrazený pri načítaní stránky, pred jeho úpravou editovaním alebo pomocou JS.“ Já jsem to z té dokumentace úplně nepochopil tak si to otestuju a uvidím. Tak jak to píšeš, by to mohlo být přesně to, co potřebuju. Díky. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0