Autor Zpráva
Destiny_1
Profil
Dobrý den,
postupoval jsem podle tohoto návodu,
a vytvořil si přesně ten skript, který tam je:

var script = document.createElement('script');
script.src = 'http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/feed/geojsonp/2.5/week';
console.log(document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(script));
document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(script);  

      function eqfeed_callback(results){
          console.log(results);
        for (var i = 0; i < results.features.length; i++) {
          var earthquake = results.features[i];
          var coords = earthquake.geometry.coordinates;
          var latLng = new google.maps.LatLng(coords[1],coords[0]);
        }
  
}

který funguje tak jak má, ale když použiji, například tuhle adresu jako script.src
https://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/json?address=santa+cruz&components=country:ES
tak dostanu chybu "Unexpected token : "
Problém je v tom že první adresa má callback funkci eqfeed_callback a druhá adresa, kterou potřebuji jí nemá, a moje otázka zní, jak tam dostanu callback funkci?
Už si s tím fakt nevím rady, předem díky za rady.
Destiny_1
Profil
2. Celkově mi nejde vytvořit XMLHttpRequest() ,protože to je ze strany google zakázané(i když odesílám svůj api key a v nastavení jsem se vrtal několik hodin),a kvůli tomu jsem se to snažil obejít, tak jak to je na příkladu výše.
Docela by mě teda zajímalo jak mám použit ten json, ale momentálně volím řešení ajaxem si odeslat dotaz do PHP, následně zpracovat v xml verzi (v tomhle případě https://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/xml?address=santa+cruz&components=country:ES) a odeslat si celý výsledek zpět do javascriptu.
_es
Profil
Destiny_1 [#1]:
Pozrel si si, či vôbec a ako umožňujú Google mapy JSONP?

moje otázka zní, jak tam dostanu callback funkci?
Ty nijako, server musí vrátiť výstup v takom tvare.
Destiny_1
Profil
_es
Jistě, v tom návodu co jsem posílal. Se k tomu používá XMLHttpRequest(), nebo map.data.loadGeoJson("adresa").
Ale je to ze strany google zakázané, ale tak asi to nějak musí jít aktivovat.
Já konkrétně potřebuji udělat našeptávač na input , ale ten jednoduchý, který si rychle uděláš přes js, neumí přesně to co potřebuji, proto jsem si to chtěl načíst přes json a vyfiltrovat jenom ty, které chci. Tak to nakonec dělám přes xmlreader.
_es
Profil
Destiny_1 [#4]:
Nie, na JSONP sa nepoužíva XMLHttpRequest. XMLHttpRequest má obmedzenie na načítanie dát len z tej istej domény - z inej domény to ide v novších prehliadačoch ak server explicitne povolí prístup. Pozri si, čo je JSONP.
Destiny_1
Profil
Díky za odpověď, ale tohle už stejně dodělám v xml.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0