| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Fisak Profil |
#1 · Zasláno: 10. 8. 2014, 16:25:15
Dobrý den, hledám nějaký skript nebo radu jak tento skript napsat abych mohl označovat nějaký div a podle toho vykonat určitou akci.
např. mam tři divy "jedna" "dva", "tri" a když kliknu na nějaký z těchto divů tak napřiklad jejich pozadí zezelená. A když kliknu na jiný nebo jinak mimo div tak pozadí dotyčného divu opět dostane svojí původní barvu pozadí. A když bude tento div označený a kliknu na určité tlačítko na klávesnici např. 1, 2, 3, nebo 4 tak se mi spustí skript takto skript.php?divid=jedna&press=1 a potřeboval bych aby se tento skript vykonal bez refreshe.. Tzn. nejspíše by bylo dobré použít ajaxové řešení jquery. Prosím neví už někdo o takovémto skriptu? Nebo nenavedl by mě někdo správným směrem co hledat? Předem děkuji za odpovědi. |
||
| mimochodec Profil |
#2 · Zasláno: 10. 8. 2014, 16:37:07
Takže chceš tři divy, které se vizuelně budou chovat jako položky menu, tzn. na kliknutí se aktivní položka označí, případná minulá označená se odznačí. A zároveň se provede nějaký ajax, na položku navázaný. Je to tak?
|
||
| Fisak Profil |
#3 · Zasláno: 10. 8. 2014, 16:41:22
mimochodec:
No skoro jste to trefil. Právě se zároveň nemá provést nějaký ajax. Ajax se má provést až po zmáčknutí nějakého tlačítko. Např označím první div a zmáčknu klávesu "1" tak se prověde ajax (skript.php?divid=jedna&press=1) ale pokud nebude žádný div označen tak při zmáčknutí tlačítka "1" se nic nestane |
||
| Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 10. 8. 2014, 16:42:47
Fisak:
„Tzn. nejspíše by bylo dobré použít ajaxové řešení jquery.“ Na AJAX nepotřebuješ jQuery. Dokonce i bez AJAXu se můžeš obejít, funkce se vykoná ve skrytém IFRAME. |
||
| mimochodec Profil |
#5 · Zasláno: 10. 8. 2014, 16:57:19
Fisak:
S tím neporadím. Umím to udělat jen hloupým JS, za který by mi tady vynadali :) Prostě těm divům přiřaď onclick a jemu předej id onoho divu. V JS pak tomu divu podle id přiřaď nějakou třídu a těm druhým dvěma ji odeber. Pohlídání kláves pak bude extra JS, s tímto nesouvisející. Ten si ty divy projde a bude hledat ten, který tu třídu má. A pak porvede nějaký ajax, kterému id vybraného divu předá. |
||
|
Časová prodleva: 11 let
|
|||
0