Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Richard Profil * |
#1 · Zasláno: 18. 8. 2014, 12:17:22
Ahoj, jak začínám s js a zajímalo by mě, jak udělat, aby nejprve zkontrolovali textPole ve formuláři JavaScriptem a pokud je to ok, aby se to až poté odeslalo na server. Takhle se mi provede nejprve js a poté se script odesílá tak jako tak. Můžete mi poradit?
<input type = "submit" onclick='notEmpty()' value = "Registration" class = "heightbutton2" style = "font-size: 15px;" > |
||
juriad Profil |
Zrušení odesílání formuláře
Chceš tedy reagovat na onsubmit a nikoli na onclick. |
||
Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 18. 8. 2014, 13:07:54
Reaguji na juriada:
I ten onclick by měl fungovat, ale musí v něm mít return . (Stejně jako při onsubmit u.)
|
||
juriad Profil |
#4 · Zasláno: 18. 8. 2014, 13:14:24
Chamurappi:
Dokud nezačne odesílat formulář enterem. Ale máš pravdu, měl jsem napsat, že hlavní problém je chybějícím returnu. |
||
Chamurappi Profil |
#5 · Zasláno: 18. 8. 2014, 13:23:36
Reaguji na juriada:
I ten enter by měl fungovat, protože při něm se proklikává první submit tlačítko ve formuláři. (Vyjma vzácné kombinace starého Exploreru a jen jedné textové kolonky, kdy se tlačítko neproklikne, a tedy ani neodešle.)
|
||
Richard Profil * |
#6 · Zasláno: 18. 8. 2014, 14:18:24 · Upravil/a: Richard
Můžete mi říct, proč mi tohle nefunguje? <form action = "saveRegData.php" method = "post" onsubmit="return kontrolaDat(this)"> function kontrolaDat(vstup) { zadanaHodnota = vstup.userMail.value; if( zadanaHodnota.value == "") { alert("All fields must be fill up."); return false; } else { return true; } } formlulář se odešle, ikdyž by neměl. |
||
juriad Profil |
#7 · Zasláno: 18. 8. 2014, 14:24:02
Na 7. i 8. řádku přistupujuš k value. Stačí jednou :-)
8. řádek změň na: if( zadanaHodnota == "") |
||
Richard Profil * |
#8 · Zasláno: 18. 8. 2014, 14:43:42
To jsem udělal a stejně to nefunguje. Není tam ještě něco špatně?
|
||
_es Profil |
#9 · Zasláno: 18. 8. 2014, 19:59:04
Richard:
„To jsem udělal a stejně to nefunguje.“ Možno si to urobil nejako zle. „Není tam ještě něco špatně?“ Možno bude chyba v niečom inom, dodaj „živú“ ukážku. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0