| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Marti_n Profil |
// EDIT: Problém vyriešený stačilo pridať do css pre chrome: image-rendering: -webkit-optimize-contrast;
Zdravím Podrobne rozpíšem svoj problém. Mám na stránke iba obrázok a javascript na jeho pohyb. Obrázok má rozmer 2703x1908 a má 2.55MB (jpg). Dlžka obrázka je v CSS na 100% a výška na 144.66% (pomer), takže sa prispôsobuje displeju. Tých 44.66% obrázka logicky nie je vidieť na displeji. Takže mám javascript, ktorý cez drag, umožnuje ťahanie obrázka hore a dole. Obrázok sa ťahá hore a dole, má určené limity, pokiaľ sa môže ťahať, teda do -44.66%. Mozilla: Ide všetko, pekne. Chrome: Jemné sekanie, nie je plynulé to ťahanie. (čakal som to práve naopak, že mozilla bude robiť problémy) Postreh ku Chrome: Keď som ešte nemal určené limity obrázka, teda dal sa ťahať na výšku aj keď už bol koniec obrázka. Keď som prešiel na koniec obrázka a videl som už biele pozadie, tak vtedy už tahanie išlo ako na mozille. Zapol som si na Chrome aj FPS meter a keď to išlo pekne, tak ukazoval 40-50. Keď mi to zasekáva, tak ukazuje okolo 10-12.. Neviem či je to tým. // EDIT: Chrome má nástroj, volá sa continuous page repainting a ten mi pri ťahaní ukazuje hodnotu okolo 80-90. Prikladám aj kód. var drag_background = null;
var move_background_top = 0;
var background_limit_top = 0;
var background_limit_bottom = 0;
var start_y,end_y,y_value;
function drag_click(event,type)
{
var target = event ? event.target : window.event.srcElement;
if(target.id=='background')
{
if(type==1)
{
start_y = event.clientY;
}
else
{
start_y = event.touches[0].pageY;
}
drag_background = 1;
}
return false;
}
function drag_move(event,type)
{
if(drag_background!=null)
{
if (type==1)
{
end_y = event.clientY;
}
else
{
end_y = event.touches[0].pageY;
}
y_value = end_y - start_y;
start_y = end_y;
if((move_background_top + y_value)<background_limit_top && (move_background_top + y_value)>background_limit_bottom)
{
var elem_background = document.getElementById('background');
elem_background.style.top = move_background_top + y_value + 'px';
move_background_top = move_background_top + y_value;
}
}
return false;
}
function drag_down()
{
drag_background = null;
return false;