Autor Zpráva
marek888
Profil
Dobrý večer. Chtěl bych se zeptat, jestli funguje funkce float i když je vypnutý javascript. Nevím proč, ale když vždy vypnu javascript, tak se mi rozhodí popisky u her. Odkaz na web:
zde
Marschmallow
Profil
marek888:
Jestli myslíš float v CSS, tak funguje bez JavaScriptu. Nevím, jak jsi došel k závěru, že float nefunguje bez JS. Ukázka v CSS (jestli mluvíme o totéž věci):
#prvni-div {
float: right;
}
marek888
Profil
No, já se právě ptám, protože když vypnu javascript, tak se mi ten popisek celý šoupne do leva, což právě nepotřebuji.
Joker
Profil
marek888:
CSS funguje i bez JS, ale pokud se nějaké styly nastavují skriptem, bez JS to nefunguje.

Jinak na uvedeném webu se mi (Opera/Linux) vypnutím JS nic neposune, jen se objeví text o vypnutém JS.
marek888
Profil
Díky, já mám google chrome a mě kromě toho, že tam je ten text o tom vypnutým js, tak se mi to posune doleva. Ale asi to bude chyba u mě.
Trejpa
Profil
marek888:
Opravdu je problém v Chrome, ale nedařilo se mi to pořádně nasimulovat.

Plavání zkus udělat trochu normálně. Buď nech plavat levou i pravou část, nebo tu plovoucí (pravou) dej v kódu před neplovoucí. Také bych použil clear.


Té stránce by prospěla také oprava chyb. Namátkou vybírám:
• přebývají mezery v atributech <link rel ="stylesheet" type ="text/css" href= "main.css">,
• chybí jednotky u rozměrů v CSS (i v interních deklaracích),
• hodilo by se sjednocení vykreslovacích režimů <!DOCTYPE HTML>.
marek888
Profil
Trejpa:
Díky za rady, určitě to tam dám. Jo, a když tedy nemůžu /neměl bych použít float, co je podobné jako float? Já jsem zkoušel dát tomu divu právě nějaký třeba text-align, ale to nepomohlo.. Nevíte, co by mi mohlo pomoct?
Tomáš123
Profil
marek888:
Jo, a když tedy nemůžu /neměl bych použít float,
Samozrejme float používať môžeš, je to cenná vecička. Používaj ho však s rozvahou a na miestach k tomu určených. Pár riadkov o tom ako používať obtekanie (float) nájdeš napríklad tu.

co je podobné jako float?
Kombinácia absolútneho a relatívneho poziciovania.
Trejpa
Profil
marek888:
Jo, a když tedy nemůžu /neměl bych použít float
A kdo ti radil takovou hloupost?

Narychlo jsem udělal malý příklad.


Vybrané se píše s jedním N, nahlaste se S, seznam v menu by mohl být seznamem, místo označování třídou každé drobnosti používej kontextové cílení stylu, zbytečně používáš inline styly, klíčová hodnota atributu target není blank, ale _blank, ikona ve formátu ICO má vyšší podporu a její umístění v rootu webu se jménem favicon.ico nepotřebuje ani meta značku. Ostatní problémy v mém příspěvku výše.
marek888
Profil
Trejpa, Tomáš123:
Díky, podívám se na to a vylepším to.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: