Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
krytos Profil |
dobrý deň,
mám problém. v php súbore mám 2 scripty , pričom vždy funguje len jeden. Ktorý dám druhý v poradí, vždy funguje len ten. Prikladám kód scriptov: <script type="text/javascript" src="http://jqueryjs.googlecode.com/files/jquery-1.3.2.min.js"></script> <script type="text/javascript" src="jcaption.min.js"></script> <script> $(document).ready(function(){ $('#text img').jcaption(); $('#sidebar img').jcaption({ copyStyle: true, animate: true, show: {height: "show"}, hide: {height: "hide"} }); }); </script> <script src="js/prototype.js" type="text/javascript"></script> <script src="js/scriptaculous.js?load=effects,builder" type="text/javascript"></script> <script src="js/lightbox.js" type="text/javascript"></script> <script type="text/javascript"> // <![CDATA[ function autoLoad() { setTimeout(function() { myLightbox.start($("popped")); }, 0 ); } Event.observe(window, 'load', autoLoad, false); // ]]> </script> |
||
rovi Profil |
|||
krytos Profil |
#3 · Zasláno: 19. 9. 2014, 18:43:23
neviem no, nejak som tam nenašiel odpoveď
|
||
Kubo2 Profil |
#4 · Zasláno: 19. 9. 2014, 20:27:25
krytos:
„neviem no, nejak som tam nenašiel odpoveď“ Tak čítaj no, je to tam pekne a stručne vysvetlené. |
||
krytos Profil |
a nevysvetlil by mi to niekto tuto stručne a ako mám upraviť kód?
edit: už netreba, mám to. rovi ďakujem |
||
pcmanik Profil |
#6 · Zasláno: 19. 9. 2014, 21:24:01
krytos:
Načo upravovať, keď includovať dva frameworky je blbosť? Vyber si z nich jeden a k nemu si nájdi pluginy ktoré potrebuješ. |
||
krytos Profil |
#7 · Zasláno: 20. 9. 2014, 10:20:48
Tak predsa len ešte jedna vec.. Keď do tejto stránky pridám google mapu, nezobrazuje ju korektne.. To už fakt neviem čo s tým
|
||
rovi Profil |
#8 · Zasláno: 20. 9. 2014, 14:15:10
Chtělo by to živou ukázku. Takhle máme hrozně málo informací
|
||
krytos Profil |
http://www.akciovelevice.sk/index.php napravo čo je tá mapa.. pozri si na inej položke v menu ako vyzerá tá mapa a ako vyzerá tu.. tie 2 scripty predtým sú rovnaké ako boli, len na tom prvom som pridal var $j = jQuery.noConflict(); a prepísal $ na $j.. tu je kód tej mapy:
<script type="text/javascript" src="http://i-mapy.eu/Map/MapOut.aspx?w=200&h=200&d=1&fs=0&x=48.2179295&y=18.6035050&l=sk&t=1&b=1&tp=1&zoom=12&q=g&n=sk&z=&c=&s=Mlynsk%C3%A1%201%2C%20Levice&p=LK%20Trade"> </script> |
||
rovi Profil |
#10 · Zasláno: 20. 9. 2014, 15:17:10
A není to tím, že na jiných stránkách využíváš google mapy?
Vím, že to není řešení, ale je možné, že ještě dochází ke konfliktu mezi prototype a skriptem z map i-mapy.eu |
||
krytos Profil |
skúsil som aj originálne google mapy ale nefungujú aj tak.. ale len na indexe to nefunguje, tam mám 3 scripty - lightbox, napravo v menu je caption na to tlačítko a ešte mapy.. na ostatných kde nemám lightbox to funguje bez problémov
EDIT: nevie niekto ako to fixnút? :( už som fakt v beznádeji.. |
||
rovi Profil |
Lightbox využívá jQuery a ty na stránce máš zaplou jQuery v noconflict módu. Tudíž lightbox nemůže přistupovat k objektu přes identifikátor $
|
||
krytos Profil |
#13 · Zasláno: 22. 9. 2014, 18:22:16
a ako to mám upraviť ?
|
||
Kubo2 Profil |
#14 · Zasláno: 22. 9. 2014, 19:04:13
Približne takto:
1\ Prilinkuj do stránky cudziu knižnicu, ktorá využíva window.$
2\ Ulož si objekt (odkaz na objekt), ktorý je teraz vo window.$ do ľubovoľnej inej premennej:
<script>void(window.cudziaKnižnica = window.$);</script> void(...) je zahrnutá schválne, z vlastnej skúsenosti mám, že bez nej takýto jednoriadkový kód občas z nevysvetliteľných dôvodov nefunguje.
3\ Prilinkuj do stránky jQuery (v defaultnom móde, bez následného volania jQuery.noConflict() )
4\ Finálne do stránky prilinkuj ligthbox, prípadne ďaľšie knižnice/skripty využívajúce jQuery. oo\ Ku knižnici spomenutej v [\1] budeš v ďalšom kóde pristupovať ako window.cudziaKnižnica namiesto window.$ (v ktorom budeš mať jQuery).
Je to síce iba suchá teória (+ neoverená, proti jQuery mám odpor a nepoužívam ho), ale záleží na poradí prilinkovaní. |
||
krytos Profil |
#15 · Zasláno: 22. 9. 2014, 21:58:13
fúha, no keďže ja sa veľmi do scriptov nerozumiem (preto mám aj stiahnuté scripty z netu) tak som veľmi ani nepochopil toto :D
|
||
rovi Profil |
#16 · Zasláno: 23. 9. 2014, 09:48:11
|
||
krytos Profil |
#17 · Zasláno: 23. 9. 2014, 22:36:12
ako to mám zakomponovať do toho môjho scriptu?
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0