| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Jim Profil |
#1 · Zasláno: 2. 12. 2005, 17:08:21
Ahoj, můžete mi prosím poradit? Snažil jsem se aplikovat Tolowercase na dále vloženou stránku, ale když jsem to buď převedl na jinou proměnnou nebo přidal přímo do funkce na odeslání, přestalo to celé fungovat...
<html> <head> <title>test</title> </head> <body> <form action="dat.php" name="form" method="POST"> <input type="text" name="obsahtextovehopole"> <input type=submit value="OK"> </form> <? $mesto = $_POST['obsahtextovehopole']; if ($mesto != "") { $spojeni = MySQL_Connect("62.168.63.241","muj","zmeneno"); if (!$spojeni) { echo "Nepodařilo se navázat spojení.\n"; } else { MySQL_Select_DB("muj"); $query = @mysql_query("SELECT * FROM mesta WHERE mesto LIKE '%$mesto%'"); if(!$query) { echo "Chyba MySQL!"; } ELSE { $neco_mysql = MySQL_Num_Rows($query); if ($neco_mysql == "0") { echo "Město jménem $mesto nebylo v databázi nalezeno."; } else { $zaznam = MySQL_Fetch_Array($query); $url = "http://".$zaznam["pres"]; header ("Location: $url"); } } } } ?> </body> </html> |
||
| Jim Profil |
#2 · Zasláno: 2. 12. 2005, 22:29:04
Nikdo neví jak by se to dalo aplikovat?? Prosím.
|
||
| centi Profil |
#3 · Zasláno: 2. 12. 2005, 23:05:15
Jim
Sorry, ale akosi netuším čo chceš dosiahnuť. Skús problém popísať bližšie. |
||
| Jim Profil |
#4 · Zasláno: 2. 12. 2005, 23:25:28
Jde mi o to aby se z té stránky která je přiložena odesílal text do databáze s malými písmeny.. Když někdo zadá Krakonoš, aby se to zkonvertovalo pro databázi na krakonoš. A případně aby se zrušila diakritika, ale to bych snad už dodělal.. Díky!
|
||
| Oswald Profil |
#5 · Zasláno: 3. 12. 2005, 10:10:45 · Upravil/a: Oswald
Asi hledáš funkci strtolower($retezec), ta vrací řetězec prevedený ma malá písmena.
|
||
| Jim Profil |
#6 · Zasláno: 3. 12. 2005, 11:45:46
Díky, ale proč tedy tohle nefunguje?? Funkci jsem použil, ale neposlouchá to.. Samotný výpis proměnné se přitom zdařil..
|
||
| Jim Profil |
#7 · Zasláno: 3. 12. 2005, 12:08:17
Dík, už jsem si poradil. Ale nevěděli by jste ještě o funkci jak zrušit diakritiku?
|
||
| Jim Profil |
#8 · Zasláno: 3. 12. 2005, 12:34:49
Tak už jsem vyřešil i diakritiku. Diky!
|
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0