« 1 2 »
Autor Zpráva
fifa
Profil
Zdravim chtěl bych udělat něco jako formulář ze kterého se data zapíší do jiného souboru.js ale potřebuji aby to bylo v js. ten zápis do js by vypadal nějak takhle:

if (username=="udaj z formulaře" && password=="udaj z formuláře") { window.location="přednastavéné.html"; done=1; }
napadlo mě že by to mohlo být pomocí document.write ale nevim jak udělat aby to zapsalo do jiného souboru
Díky za odpovědi
Fisir
Profil
Reaguji na fifu:
Do souboru můžeš zapisovat pouze na serveru, třeba v PHP pomocí funkce file_put_contents().
fifa
Profil
a nejde to udelat v js?


třeba i na serveru ten k dispozici mam ale jen ne v php pouz html nebo js nic vic


prostě jestli je jenom třeba něco jako
document.write to soubor.js("blabla")



nebo kdyby byl někdo od té lásky a udelal my zdrojak :D PHP bůbec neumim :D
Luky
Profil
fifa:
if (username=="udaj z formulaře" && password=="udaj z formuláře")
username i password je zobrazeno ve zdrojovém kódu. Lepší inspiraci najdeš ve článku o zaheslovaní stránek.

fifa:
a nejde to udelat v js?
na úrovni klienta ne. Leda v nodejs na straně serveru. Na straně klienta můžeš využít maximálně cookies nebo lokální úložiště
Fisir
Profil
Reaguji na fifu:
V JavaScriptu to udělat nejde. Jak by to vypadalo, kdyby ti mohl kdokoliv cokoliv zapisovat do souborů tvého webu? Z JavaScriptu můžeš třeba pomocí AJAXu odeslat požadavek na PHP skript, který do souboru zapíše požadovaná data s využitím již zmíněné funkce file_put_contents(). (Pokud tedy chceš zapisovat do souboru, který se nachází na serveru a ne u návštěvníka.)
mimochodec
Profil
fifa:
A kde by ten soubor měl ležet? JS funguje na lokálu, na server potřebuješ něco jiného. Mmch co do něj chceš ukládat? Login a heslo?
fifa
Profil
a neudelas my prosim zdrojak komplet podle vzru nahoře?


jj login a heslo ale na to to nebude fungovat budeto janom jako ověřování a ano vím kdokoliv může zobrazit zdroj
Tomáš123
Profil
fifa:
<?php
  $meno = $_POST['meno'];
  $heslo = $_POST['heslo'];
  if ($username == $meno && $password == $heslo) {
    $nejake_data = $meno."|".$heslo .PHP_EOL;  //keďže si neprezradil, čo chceš ukladať, máš to iba takto
    file_put_contents('subor.txt', $nejake_data, FILE_APPEND);  //Súbor môže mať aj inú koncovku
  }
?>
lionel messi
Profil
Tomáš123:
Mierne by som upravil, v prvom rade doplnil podmienku, kt. otestuje, či sú premenné skutočne odoslané:
<?php
if (isset($_POST['meno'], $_POST['heslo'])) {
  $meno = $_POST['meno'];
  $heslo = $_POST['heslo'];
    $nejake_data = $meno."|".$heslo .PHP_EOL;  //keďže si neprezradil, čo chceš ukladať, máš to iba takto
    file_put_contents('subor.txt', $nejake_data, FILE_APPEND);  //Súbor môže mať aj inú koncovku
}
?>

Ďalej som vyhodil podmienku if ($username == $meno && $password == $heslo), pretože je zbytočná a nefunkčná — premenné $username a $password nie sú ani inicializované.
fifa
Profil
dik ale prozradil je to okousek víš :D
if (username=="udaj z formulaře" && password=="udaj z formuláře")
lionel messi
Profil
fifa:
dik ale prozradil je to okousek víš :D
Prenos informácií z JS do PHP ale nie je až taký jednoduchý: Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Jak přenést proměnnou z javascriptu do PHP
Tomáš123
Profil
lionel messi:
premenné $username a $password nie sú ani inicializované.
Počítal so s tým, že hodnoty ku mene a heslu si už fifa zvládne doplniť. To s tou kontrolou som zabudol, dik.

dik ale prozradil je to okousek víš :D
To je iba podmienka, ktorá hovorí: „Ak má username a password tú istú hodnotu ako údaj z formulára...“. Ale aké údaje chceš uložiť si nenapísal.
fifa
Profil
jak to funguje vložil jsem kod od tomáše123 do index.htm ale když to nahraju na server tak je stránka prázdná jakto?
Tomáš123
Profil
fifa:
do index.htm
PHP pracuje iba v súbore s príponou .php.

Použi radšej kód [#9] lionela messiho. Už bolo spomenuté, čo je na tom mojom zle.
lionel messi
Profil
fifa:
vložil jsem kod od tomáše123 do index.htm
Rýchla rada: Prepíš koncovku súboru na index.php a malo by to fungovať (ak tvoj hosting podporuje PHP).

Ako funguje PHP.
fifa
Profil
podporuje ale stranka je porad bila (až na reklamu :D)
Tomáš123
Profil
fifa:
Vieš nám poslať celý zdrojový kód danej stránky?
fifa
Profil
jo

Moderátor jenikkozak: Ukázku vyhazuji. Kromě Webzdarmácké reklamy tam nebylo vůbec nic. Jen přivolávač moderátorů.



ne ne to je špatný!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tomáš123
Profil
fifa:
A kdeže tam je ten PHP kód? Ja ho akosi nevidím. Snažíme sa prísť na to, prečo ti nejde PHP a ty tu pošleš JS...

EDIT: OK, tak ho, prosím, nahraď.
fifa
Profil
ne tak je dobry ono se to předeformuje nevim proč
??????????????????????????????????????????????????? PHP je divný :D zlatý html a js :D
lionel messi
Profil
fifa:
Nabudúce prosím bez otáznikových a výkričníkových orgií.
Tomáš123
Profil
fifa:
Ak kopíruješ kód z okna prehliadača, tak sa nečuduj. PHP sa vykoná na serveri a na výstup (zdrojový kód) sa odošle iba HTML, prípadne CSS alebo JS.
fifa
Profil
aha
Tomáš123
Profil
fifa:
aha
Toto nie je chat, zožeň PHP kód a pošli ho sem. Musíš ho hľadať priamo v súbore index.php.
fifa
Profil
Mam na login html tohle:
<script src="script.js"></script>
<form name=login>
<TABLE WIDTH="100" BORDER="0" CELLSPACING="2" CELLPADDING="0">
<tr><td colspan=2><center>
<FONT FACE="HELVETICA CE, ARIAL CE, ARIAL, HELVETICA" SIZE="3">
<b>Přihlášení uživatele:</b></font></center></td></tr>
<tr><td>Jméno:</td><td><INPUT TYPE="Text" NAME="username"></td></tr>
<tr><td>Heslo:</td><td><INPUT TYPE="password" NAME="password"></td></tr>
<tr><td colspan=2 align=center><input type=button value="Přihlásit se" onClick="Login()"></td></tr>
</table>
</form>

a potom script.js tohle:
<!--
function Login(){
var done=0;
var username=document.login.username.value;
var password=document.login.password.value;
if (username=="uživatel2" && password=="heslo2") { window.location="http://nejakastranka.cz/strankaUZIVATELE1.html"; done=1; }
if (username=="uživatel2" && password=="heslo2") { window.location="http://nejakastranka.cz/strankaUZIVATELE1.html"; done=1; }
if (done==0) { alert("Bylo zadáno špatné jméno nebo heslo!"); }
}
// -->

a potřebuju nejaky formular ktery by do script.js zapisoval
Tomáš123
Profil
fifa:
Mam na login html tohle:
Správaš sa ako pokazená kazeta. Na čo sa opakuješ? Už ti bolo viackrát povedané, že prostredníctvom JavaScriptu nevieš zapisovať do súboru na serveri. Ak v ďalšom príspevku nepošleš PHP kód, už ti viac neodpoviem.
Fisir
Profil
Reaguji na fifu:
Takže registraci uživatelů? Opravdu si nastuduj PHP, stavíš tu domeček z karet, který se každou chvíli zhroutí.
Fisir
Profil
Reaguji na fifu:
Netušíš, která bije. JavaScriptem nemůžeš zapisovat do souborů na serveru. Jedině serverovým skriptem, například PHP. Jak na to jsme ti výše poradili.
fifa
Profil
tady máš odkaz na www a podívej se http://www.fsoft.xf.cz/index.php


jenže PHP my nejde
Fisir
Profil
Reaguji na fifu:
Tak si ho nastuduj. Na internetu existují hromady návodů jak začít s PHP, i jak vytvořit registraci uživatelů. Nebo si to nech (za nějakou odměnu) vytvořit. Když se ty nebudeš snažit, nikdo ti nepomůže.
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.