Autor Zpráva
fifa
Profil
Ahoj,chtěl bychse zeptat jestli existuje nejaky kod ktery by stahnul třeba složku data z meho serveru a nakopíroval ji na předem určené místo?

Moderátor Davex: Titulek „kopirovani v js“ nevystihoval podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Alphard
Profil
Jako k uživateli? To by byla docela bezpečnostní katastrofa, takže ne, není to možné. Maximálně by měl jít napsat script, který všechny soubory složky po jednom nabídne ke stažení, ale uživatel by to musel vždy schválit.

Obecněji, pokud nebudeme omezení na běhové prostředí prohlížeče, ale budeme moci spustit svoji aplikaci, to samozřejmě není problém. K javascriptu, jak ho zřejmě znáte, má nejblíž Node.js.
Joker
Profil
Neexistuje.
Skript, který by dokázal automatizovaně stahovat soubory a nakopírovat je někam na disk, by představoval obrovské bezpečnostní riziko.
fifa
Profil
Ano uživatel by to mohl schválit ale u napriklad mc launcheru se to na povoleni neptá a stahuje ale jestlu y šlo aby to ze serveru stahlo a i s povolrenim uživatele stahlo do dané složky
Radek9
Profil
fifa:
Jenže MC launcher je desktopová aplikace, která má v sobě sice rám s webovou stránkou, ale je psaná v Javě a může přistupovat k filesystemu. Z webové stránky pomocí JS to prostě nejde.
fifa
Profil
Aha a ani staženi na předemnastavené místo podotíkám že mám ve visual studio vytvořený svůj prohlížeč
Joker
Profil
fifa:
Tak pokud se pustíme mimo rámec návštěvníkova prohlížeče, bude nejsnazší použít Wget, nebo něco podobného.
Wget bývá součástí Linuxových distribucí, ale verze pro Windows existuje taky. Pak by stačilo něco jako wget url-souboru -P cesta-na-disku, z toho se dá udělat i ikona na plochu.

Pak je otázka, co znamená „stahnul třeba složku data z meho serveru“. Resp. předpokládám, že to znamená všechny soubory uvnitř. Jenže klient nemá šanci poznat, jaké soubory jsou tam obsažené.
Nicméně šlo by povolit indexování adresářů (nebo pokud nešlo, prostě v tom /data vyrobit soubor s odkazy na všechny obsažené soubory) a pak stáhnout ten soubor, následovat všechny odkazy a ty taky stáhnout. To wget taky umí.
fifa
Profil
To zelene je přímo kod do html?
Pokud ne napises my prosim ten kod
lionel messi
Profil
fifa:
To zelene je přímo kod do html?
Zrejme si celkom nepochopil princíp fungovania Wgetu. Je to program pre Linux (s verziou pre Windows) a Linux funguje na báze príkazového riadka (zjednodušene povedané). „To zelené“ je teda kód, kt. zadáš do príkazového riadku, potvrdíš enterom a Wget ti stiahne súbor.

fifa:
Pokud ne napises my prosim ten kod
Máš ho v [#7], nebolo by zlé stiahnuť ho, ak máš záujem (linuxová verzia, windowsová verzia).
fifa
Profil
Dekuju už my to funguj :D
Str4wberry
Profil
Některé prohlížeče automaticky ukládají soubory do přednastavené složky.

Třeba v Chrome s výchozím nastavením stačí navštívit URL se souborem, který prohlížeč neumí zobrazit, a automaticky se uloží do složky Downloads.
_es
Profil
Str4wberry:
Některé prohlížeče automaticky ukládají soubory do přednastavené složky.
Ale umožňujú to aj prenastaviť, aby bolo treba zvolenie, kam sa ma sťahovaný súbor uložiť.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.