Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Annie Profil |
#1 · Zasláno: 1. 2. 2015, 13:24:48
V HTML mám <input type="text" id="cena" placeholder=""/>
Co mám špatně v JS? Potřebuju aby se v závislosti na změně regionu překládal placeholder v inputu #cena... $(document).ready( function () { $("#region").change( function () { if ($("#region").val() === "cz" ) { $("#cena").placeholder = "Kč"; } if ($("#region").val() === "de" ) { $("#cena").placeholder = "€"; } if ($("#region").val() === "ch" ) { $("#cena").placeholder = "SFr"; } } ); } ) ; |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 1. 2. 2015, 13:33:52
Nemělo by se k atributu placeholder přistupovat přes
.attr() ? Vše ostatní vypadá v pořádku.
|
||
Radek9 Profil |
Annie:
Kolekce jQuery nemá žádnou vlastnost placeholder . Má metody prop a attr , které manipulují s vlastnostmi a atributy obalených DOM elementů.
|
||
Annie Profil |
#4 · Zasláno: 1. 2. 2015, 13:58:28 · Upravil/a: Annie
Tak teď jsem z toho lehce zmatená :)) jak má teda vypadat ta podmínka?
Už to mám :) $(document).ready( function () { $("#region").change( function () { if ($("#region").val() === "cz" ) { $("#cena").attr ("placeholder", "Kč") } if ($("#region").val() === "de" ) { $("#cena").attr ("placeholder", "€") } if ($("#region").val() === "ch" ) { $("#cena").attr ("placeholder", "SFr") } } ); } ) ; |
||
fandaa Profil |
#5 · Zasláno: 1. 2. 2015, 14:05:07
Annie:
Podmínka je v pořádku, problém je s nastavením placeholderu elementu. $("#cena").prop('placeholder', 'Kč'); |
||
_es Profil |
#6 · Zasláno: 1. 2. 2015, 14:15:58
Annie:
Viď článok http://jecas.cz/placeholder. Z neho: HTML atribut placeholder slouží k zadání ukázkové hodnoty do formulářového pole. Má návštevník do toho inputu písať niečo ako Kč alebo SFr ? Prečo nedáš informáciu o mene niekam mimo toho inputu?
|
||
Chamurappi Profil |
Reaguji na Annie:
Napadlo mě totéž, co píše _es – dávat měnu do kolonky pro cenu je dost nevhodné. Počítáš s tím, že lidi budou psát i tu měnu? Nebo že měna už není důležitá, jakmile něco vyplní? Krom toho placeholder nefunguje ve starších prohlížečích (třeba v Exploreru 9, ten mám v telefonu, bez jakékoliv šance na upgrade).
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0