« 1 2
Autor Zpráva
jefitto44
Profil
no viem že miesto $ sa môže písať jQuery
Kubo2
Profil
jefitto44:
no viem že miesto $ sa môže písať jQuery

A vieš aj prečo? Môže sa písať samozrejme aj čokoľvek iné miesto $ či jQuery.

var obludnáFunkcia = $;
obludnáFunkcia('.tlama .zub').fadeIn();
jefitto44
Profil
Tuším by som potreboval nejaký tutorial step-by-step, lebo som z toho úplny magor
Kcko
Profil
jefitto44:
1
2
3

Je toho spoustu, stačí hledat. jQuery je relativně snadné (tedy jak pro koho).
M_Válek
Profil
http://kod.djpw.cz/yfkb

Tak by to mohlo být asi nejčistěji podle mě a snad funkční všude a pro vše.

jQuery připoj již v hlavičce dokumentu buď externě jako já a nebo si stáhni tyto soubory od tvůrců a pak připoj tyto soubory.

Funguje to tak, že se nejdříve projedou všechny elementy (img) se třídou 'zmenaSrcHover' ve stránce a přidá se jim atribut "src", který se poskládá z "data-nazevobr" + "data-pripona".
Poté se jen pomoci přejetí mění atribut "src" podle toho jestli chceš poskládat adresu pro přejetí, nebo po odjetí myši. Počítám s tím, že si data již generuješ v PHP a můžeš si "<img>" poskládat jak potřebuješ.

Je to upravené řešení uživatele "quatzael" jako funkční ukázka. Trošku zuniverzálněné.
Pokud nevíš nic o atributu data, tak si to nastuduj. Je to lepší řešení, než používat "src" + "src2" a podobné věci. Ony fungovat možná budou díky možné snaze prohlížečů eliminovat chyby programátorů, ALE! A neusni s jQuery na vavřínech. Můj názor je takovej, že celej tento JS framework nemůžeš nosit v hlavě, ale pokud VÍŠ jak FUNGUJE, tak si věci můžeš zkusit dohledat. Spousta lidí řešilo stejné problémy jako máš ty již před tebou a to by to muselo být ultra něco převratného jestli ne :-). Ať se daří.
Chamurappi
Profil
Reaguji na M_Válka:
Tak by to mohlo být asi nejčistěji podle mě a snad funkční všude a pro vše.
Lidi bez JS nebudou mít žádné obrázky, to mi jako nejčistší řešení rozhodně nepřipadá.

jQuery připoj již v hlavičce dokumentu buď externě jako já a nebo si stáhni tyto soubory od tvůrců a pak připoj tyto soubory.
Obojí připojení je externí. Skripty v hlavičce zbytečně brzdí načítání, protože prohlížeč čeká na jejich dotažení a ony v té době stejně skoro nic nezmůžou.

Pokud nevíš nic o atributu data, tak si to nastuduj. Je to lepší řešení, než používat "src" + "src2" a podobné věci.
V čem přesně je to lepší? Atributy data-nazevobr i src2 jsou pro prohlížeč stejně neznámé…

Ony fungovat možná budou díky možné snaze prohlížečů eliminovat chyby programátorů
Proč by měl prohlížeč považovat neznámý atribut za chybu? Naopak by byla jednoznačně chyba prohlížeče, kdyby takový atribut v DOMu nezpřístupnil.
jefitto44
Profil
Chamurappi:
Lidi bez JS nebudou mít žádné obrázky,
Naozaj treba toto riešiť? Koľko ľudí poznáš, čo prezerajú internet s vypnutým JS? Nemyslím to ako flame, normálne sa pýtam
final
Profil
jefitto44:
Naozaj treba toto riešiť? Koľko ľudí poznáš, čo prezerajú internet s vypnutým JS?
Úprimne si myslím, že je to zbytočné už riešiť, keďže sa jedná o 1-2% návštevníkov.
_es
Profil
final:
Úprimne si myslím, že je to zbytočné už riešiť, keďže sa jedná o 1-2% návštevníkov.
A čo vyhľadávače? Tie také obrázky nemusia zaindexovať. Okrem toho, nebol by som si až taký istý, či nejaký JS bude aj naozaj fungovať vo všetkých prehliadačoch, kde je zapnutý.
final
Profil
_es:
A čo vyhľadávače? Tie také obrázky nemusia zaindexovať
Nemyslel som to na konkrétny príklad. (ani som sa naň nepozeral)
_es
Profil
[#10] final:
To môže byť predsa tiež „návštevník s vypnutým JS“, takže ani nejde o „konkrétny prípad“ ale o všeobecné posúdenie.
Chamurappi
Profil
Reaguji na jefitta44:
Koľko ľudí poznáš, čo prezerajú internet s vypnutým JS?
Minimálně dva. Je celkem jedno, koho znám a koho ne, na mé weby chodí miliony lidí, které neznám :-)
Vyzkoušej si sám brouzdat s rozšířením NoScript, třeba tu záhadnou minoritu pochopíš.


Reaguji na finala:
že je to zbytočné už riešiť
Proč ? Ono jich nikdy nebylo mnoho (nepočítám-li dobu, kdy se JS zrodil). V absolutních číslech jich je mnohem víc než před deseti lety.

keďže sa jedná o 1-2% návštevníkov
Web musí mít hodně malé ambice/příjmy, aby se nevyplatilo investovat minutu času do vlastnosti, kterou ocení 1 % lidí.
Samozřejmě, že čím víc minut lepší řešení zabere, tím méně se vyplatí je investovat, ale žádná všeobecně platná hranice „na tyhle exoty už kašlem“ nedává smysl.
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: