Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Analytik Profil * |
#1 · Zasláno: 12. 2. 2015, 17:29:00
Zdravím dnes podruhé:-)
Mám select o čtyřech volbách. Nevíte někdo, jak Javascriptem nastavit například volbu jedne? Přistupuje se k tomu přes id a nějaký select index? Dík za případnou odpověď |
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 12. 2. 2015, 17:58:56
Analytik:
Napríklad: ObjektSelectu.value="vybraná hodnota"; |
||
Trejpa Profil |
#3 · Zasláno: 12. 2. 2015, 19:30:54
Analytik:
„Přistupuje se k tomu přes id a nějaký select index?“ Kolikátý option je vybraný uživatelem zjistíš takto (počítáno od nuly): kolikaty = document.jmenoformulare.jmenoselectu.options.selectedIndex; Pokud potřebuješ zjistit konkrétní hodnotu value nebo textový obsah, je to poněkud krkolomnější: hodnota = document.jmenoformulare.jmenoselectu.options[document.jmenoformulare.jmenoselectu.options.selectedIndex].value; text = document.jmenoformulare.jmenoselectu.options[document.jmenoformulare.jmenoselectu.options.selectedIndex].text; „Mám select o čtyřech volbách. Nevíte někdo, jak Javascriptem nastavit například volbu jedne?“ příklad, zdroj |
||
_es Profil |
#4 · Zasláno: 12. 2. 2015, 20:45:14
[#3] Trejpa:
Podľa dokumentácie Mozilly je vlastnosť selectedIndex „Read only“ (https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/HTMLSelectElement), no tvoja ukážka vo Firefoxe aj v IE8 funguje. Či to v niektorých prehliadačoch nefunguje neviem. „Správne“ by mohlo byť, okrem už spomínanej vlastnosti value , napríklad aj:
objektSelectu.options[poradovéČíslo].selected=true; |
||
Analytik Profil * |
#5 · Zasláno: 13. 2. 2015, 09:15:09
Co myslíš tím ObjektSelectu ?
Budu mít konkrétně : <select name="volba" size=1> <option value="a">Volba 1</option> <option value="b">Volba 2</option> <option value="c">Volba 3</option> <option value="d">Volba 4</option> </select> Mám teď vybranou volbu takovou, že v selectu se zobrazuje Volba 3. Co tedy mám konkrétně udělat (v Javascriptu), aby se v selectu zase zobrazovala Volba 1. Díky. |
||
_es Profil |
#6 · Zasláno: 13. 2. 2015, 09:22:20
Analytik:
„Co myslíš tím ObjektSelectu ?“ Napríklad v [#3] to je document.jmenoformulare.jmenoselectu . Select v [#5] nie je vo formulári? Ak nie, tak by bolo vhodné mu dať atribút id a potom sa naň odkazovať cez document.getElementById.
|
||
Trejpa Profil |
#7 · Zasláno: 13. 2. 2015, 09:23:46
Analytik:
„Co myslíš tím ObjektSelectu ?“ Zřejmě objekt select načtený do proměnné ObjektSelectu .
var ObjektSelectu = document.jmenoformulare.volba; var ObjektSelectu = document.getElementById('idselectu'); „Co tedy mám konkrétně udělat (v Javascriptu), aby se v selectu zase zobrazovala Volba 1.“ Použít moje řešení, klidně zkrácené do proměnné dle [#2] a třeba ve „správném“ formátu dle [#4]. |
||
Analytik Profil * |
#8 · Zasláno: 13. 2. 2015, 10:29:19
Díky.
Ano, přistupuji přes id. Dělal jsem totiž chybu, že jsem ňepřiřazoval hodnotu´, ale název. Teď to fachá jak má. Tak zatím. |
||
Časová prodleva: 8 let
|
0