Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
barneby Profil |
#1 · Zasláno: 11. 3. 2015, 18:51:25
Dobrý den,
Udělal jsem si script pro ajax načítání php souborů. Funguje to takhle: <a href="#" data-link="test" class="page-link">Odkaz</a> $(function() { $(".page-link").click(function() { var page = $(this).attr("data-link"); var dataString = 'page'+ page; $.ajax({ type: "POST", url: "app/page_loader.php", data: dataString, cache: false, success: function (html) { $('#pageContent').html(html); $('#pageContent').fadeIn('slow'); } }); return false; }); }); Skoro vše funguje jak má ale problém nasává při zpracování souboru (app/page_loader.php). V tomto souboru mám pro zkoušku tenhle kod $page = $_POST["page"]; echo $page; Nevíte někdo prosím kde je chyba? Už jsem vyzkoušel všechno co mě napadlo ale ono ne a ne se to zobrazit. Děkuji :). |
||
Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 11. 3. 2015, 19:12:02
Reaguji na barnebyho:
„ var page = $(this).attr("data-link"); “
Teď je v page řetězec "test" .
„ var dataString = 'page'+ page; “
Teď je v dataString řetězec "pagetest" .
„ $.ajax({ “ … „data: dataString,“
Teď odesíláš řetězec "pagetest" metodou POST .
„ $page = $_POST["page"]; “
Teď se divíš, že POST em nepřišla položka s názvem page .
„Už jsem vyzkoušel všechno co mě napadlo“ Pro příště by tě mohlo napadnout sledovat síťovou komunikaci, ve všech prohlížečích jsou na to nástroje. Nebo vypisovat si někam proměnné, které posíláš. Nebo na straně PHP určitě existuje nějaký postup, jak vypsat kompletní požadavek. Způsobů, jak najít tuto chybu, je spousta… Doufám, že ten odkaz bude mít i smysluplný href .
|
||
barneby Profil |
#3 · Zasláno: 11. 3. 2015, 19:15:35
Omluvám se dataString je takto
var dataString = 'page='+ page; |
||
Monkeys Profil * |
#4 · Zasláno: 11. 3. 2015, 19:23:07
barneby:
to co ti vrati php si vypis. success: function (html) { $('#pageContent').html(html); $('#pageContent').fadeIn('slow'); } predpokladam ze ti to vrati neake chyby pripadne nespravnu cestu k suboru. M. |
||
barneby Profil |
Vyhodí mi to tohle:
![]() Ale žádná chyba tam není. <? $page = $_POST["page"]; echo $page; ?> Problém vyřešen.. Chyba byla v tom že na začátku souboru bylo <? <?php Můžete lock. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0