Autor Zpráva
fifa
Profil
Zdravim chci se zeptat jestli nekdo nema nebo neví o kódu který z daného souboru vypíše data např z html,txt atd.. Do textarea ve ktere se muže upravit a následně uložit.
Předem děkuji za kódy


Moderátor Joker: Titulek „hledá se kód“ nevystihoval podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Joker
Profil
fifa:
Čistě přes JavaScript v prohlížeči to udělat nejde. Prohlížečový JS běží na klientovi a tam nemá přístup k souborům na disku.
fifa
Profil
To je právě ten problém já ten kód měla ale stratiljsem ho ale fungoval luxus ale pokud někdo má i v PHP verzi tak ať ho sem prosím taky dá

Mam pocit že to bylo přes document.write
Joker
Profil
fifa:
já ten kód měla ale stratiljsem ho ale fungoval luxus

JavaScript, který umožňuje editovat soubory?
Tak v případě nálezu se na něj rádi podíváme.
lionel messi
Profil
fifa:
Mam pocit že to bylo přes document.write
Úspešne realizovaný zápis do súboru pomocou klientského skriptu som ešte nevidel.

pokud někdo má i v PHP verzi tak ať ho sem prosím taky dá
Nech sa páči:
<form method="post">
  <textarea name="text"></textarea>
  <input type="submit" value="Odeslat">
</form>
<?php
if (isset($_POST["text"])) {
  $soubor = "nazevsouboru.txt";
  $data = $_POST["text"];
  file_put_contents($soubor, $data);
}
?>

Ak nechceš dáta v súbore prepísať, ale len pridať na koniec, doplň ako tretí parameter funkcie file_put_contents konštantu FILE_APPEND.
Keeehi
Profil
Joker:
A nemyslí fifa náhodou soubor na serveru?

fifa:
<?php
$soubor = "nazevsouboru.txt";
if (isset($_POST["text"])) {
    file_put_contents($soubor, $_POST["text"]);
}
?>
<form method="post">
    <textarea name="text"><?php @readfile($soubor);?></textarea>
    <input type="submit" value="Odeslat">
</form>

Šlo by to načítání i javascriptem, ovšem toto je spolehlivější.
Joker
Profil
Keeehi:
A nemyslí fifa náhodou soubor na serveru?

Podle mého názoru je to duplicita tohohle.
Nebýt té zmínky o JavaScriptu, smazal bych to rovnou.

Jinak klientský JS nemá přístup k souborům ani na klientovi, ani na serveru.
tomas224
Profil *
Keeehi:

nejak ten kód nefunguje .. vie niekto prečo?
lionel messi
Profil
tomas224:
nejak ten kód nefunguje .. vie niekto prečo?

Ako sa nefunkčnosť konkrétne prejavuje? Mne sa zdá v poriadku.
tomas2245
Profil
.. uz to ide :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: