Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
blahapet Profil |
#1 · Zasláno: 29. 3. 2015, 12:34:05
Mám prosbu,
ve formuláři mám <INPUT type="file" multiple="multiple"> a potřebuju skrze javascript zkontrolovat velikost všech vybraných souborů ještě před odesláním formuláře. Mám následující skript: function ZjistiVelikostVsechSouboru(){ var fileInput = document.getElementById('fotografie'); var files = fileInput.files; var file; for (var i = 0; i < files.length; i++) { file += files[i]; } return file.size; } Ale ve výstupu mi to vrátí "undefined". Nevíte prosím, kde mám chybku? |
||
mimochodec Profil |
#2 · Zasláno: 29. 3. 2015, 12:48:52
Snažíš se sčítat soubory. Sčítej jejich velikost.
|
||
blahapet Profil |
#3 · Zasláno: 29. 3. 2015, 14:02:38
Omlouvám se, asi dělám něco blbě, teď ta funkce nevrátí vůbec nic...
function ZjistiVelikostVsechSouboru(){ var fileInput = document.getElementById('fotografie'); var files = fileInput.files; var file; for (var i = 0; i < files.length; i++) { file += files.size[i]; } return file; } |
||
Radek9 Profil |
blahapet:
function ZjistiVelikostVsechSouboru() { var fileInput = document.getElementById('fotografie'), files = fileInput.files, totalSize = 0; // Počáteční hodnota for (var i = 0; i < files.length; ++i) { totalSize += files[i].size; // Přistupujeme nejprve k prvku kolekce a až potom k size } return totalSize; } |
||
blahapet Profil |
#5 · Zasláno: 29. 3. 2015, 14:29:36
Jasně, už vím kde jsem dělal chybu. Na řádku č. 8 jsem to taky takto zkoušel jako ty přistupovat k prvku kolekce, taky to nic nevrátilo, protože mi nedocvaklo, že tam ještě m.j. musím mít před cyklem for():
totalSize = 0; Ještě jednou díky moc! |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0