Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
wordikk Profil * |
Dobrý den,
potřeboval bych poradit, jak upravit JS níže, tak aby vybral pouze checkboxy se jménem test[*], jelikož nyní se mi vybírají všechny, což je nevhodné pro mé využití. HTML: <input type="checkbox" id="selectall"> <input type="checkbox" name="test[0]" value="1"> <input type="checkbox" name="test[1]" value="1"> <input type="checkbox" name="test[2]" value="1"> JS: $('#selectall').click(function() { $('input[type^="checkbox"]').attr('checked', $(this).is(":checked")); }); Děkuji Pardon, omlouvám se za špatný výběr sekce, pokud je to možné, prosím o přesunutí do: JavaScript Moderátor Joker: Přesunuto z HTML do JavaScript
|
||
Keeehi Profil |
|||
Joker Profil |
#3 · Zasláno: 10. 4. 2015, 09:27:56
wordikk:
Ve znázorněné situaci bych si ty checkboxy seskupil pod jednu značku (významově odpovídající značka by byla <fieldset>). Podmínka se změní na všechny checkboxy uvnitř té značky, což už není problém. Kdyby to nešlo (např. checkboxy jsou různě po stránce a mezi nimi jsou jiné checkboxy), přidal bych těm checkboxům CSS třídu a zaměřil je podle ní. Zaměřovat checkboxy podle začátku atributu name podle mě bude jednak daleko pomalejší a jednak je nutné dávat pozor na pojmenování ostatních prvků na stránce. Keeehi [#2]: Z nějakého důvodu funguje jen první zaškrtnutí a odškrtnutí a pak už ne. Takhle na první pohled nevidím proč. |
||
wordikk Profil * |
#4 · Zasláno: 10. 4. 2015, 09:37:26
Keeehi:
Super děkuji, to je přesně to, co jsem potřeboval. Joker: Děkuji, na stránce právě bude více checkboxů, řešení přes css třídu mě ani nenapadlo, to by také bylo řešení. Řešení od Keehi mi funguje i na vícenásobné zaškrtnutí/odškrtnutí |
||
_es Profil |
#5 · Zasláno: 11. 4. 2015, 09:07:37
wordikk:
„Řešení od Keehi mi funguje i na vícenásobné zaškrtnutí/odškrtnutí“ A testoval si to vo viacerých prehliadačoch? Joker: „Z nějakého důvodu funguje jen první zaškrtnutí a odškrtnutí a pak už ne. Takhle na první pohled nevidím proč.“ Asi pôjde o rozdiel medzi atribútom checked a vlastnosťou checked - tú treba nastavovať, nie atribút.
|
||
Chamurappi Profil |
#6 · Zasláno: 12. 4. 2015, 01:20:08
Reaguji na wordikka:
„Řešení od Keehi mi funguje i na vícenásobné zaškrtnutí/odškrtnutí“ Tak to špatně testuješ. „ $(this).is(":checked") “
Krkolomné. Reaguji na _es: Dospěl jsem ke stejnému zjištění. Když se místo attr použije prop , chyba zmizí.
|
||
Časová prodleva: 11 měsíců
|
|||
Tomáš123 Profil |
#7 · Zasláno: 27. 2. 2016, 21:48:33
Páči sa mi Jokerov návrh
checkboxy zoskupiť pod <fieldset> a nejakým zaškrtávatkom vonku ich všetky zaktívniť... Chcel by som ich vybrať selektorom fieldset#nejake-id input (sám sa postarám o to, aby sa tam vyskytovalo iba to, čo má). Neviem ale, ako to zapísať do JavaScriptu (nie jQuery). Poradili by ste mi prosím?
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0