| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Kajman_ Profil * |
#1 · Zasláno: 8. 12. 2005, 16:55:42
Nějak nemůžu přijít na toto... mám formulář a občas ho chci javascriptem předvyplnit více hodnotami, které můžu dávat jen v jednom parametru (dataupf). Problém mám s tím, jak adresovat položky formuláře - říkal jsem si, že by to šlo přes eval, ale asi se to neuloží jako ukazatel na objekt a pak to nejde změnit.
Jde nějak zařídit, aby to byl ukazatel? Nebo to vyřešit nejak jinak? V JS se nějak nevyznám a knížka mi v tomhle případě nějak nepomohla. takže mám toho nefunkční :-) //do pole hodim promenne z adresy var pole = window.location.search.substr(1).split("&"); //najdu dataupf v adrese var dataupf; for(i = 0; i < pole.length; i++){ if (pole[i].indexOf("dataupf=")==0) { dataupf=pole[i].substr(8); break; } } //rozsekam dataupf pres ^ a zkusim je frknout do formulare s nazvem Parametry pole=dataupf.split("^") for(i = 0; i < pole.length; i++) { polozka=eval("document.Parametry" + pole[i].split("=")[0]); polozka.value=unescape(pole[i].split("=")[1]); } Za kopance díky předem. |
||
| peta Profil * |
#2 · Zasláno: 8. 12. 2005, 17:15:04
=eval("document.Parametry" + pole[i].split("=")[0]);
totez: document['parametry'+x].value pouzivam standartni funkci pro objekty s ID function objGet(x) {var d=document;if(typeof x=='string') x=d.getElementById?d.getElementById(x):d.all?d.all[x]:d.layers?d.layer s[x]:null; return x;} Kde jsem prave tento problem resil a mel to s eval a kdosi mne to opravil, tusim fred/leo a podobni lide k nezaplaceni :) |
||
| peta Profil * |
#3 · Zasláno: 8. 12. 2005, 17:17:21
rozeznavam juhuuv priklad :)
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/index.html#vychytavky precteni promennych z adresy JS |
||
| Kajman_ Profil * |
#4 · Zasláno: 8. 12. 2005, 17:29:14
S polozkami, které by mely id a ne jen name, bych věděl, ale to nemají a nějak nechápu tu první Vaši radu.
prostě potřebuji nastavit document.Parametry.--promenna--.value Za polopatické osvětlení, děkuji. |
||
| Kajman_ Profil * |
#5 · Zasláno: 8. 12. 2005, 17:34:40
aha
document.Parametry[promenna].value |
||
| Fred Profil |
#6 · Zasláno: 8. 12. 2005, 17:53:30
Nějak přesně nechápu, co potřebuješ, ale to id si tam můžeš doplnit z těch name.
document.getName=function(){ //more about this you will find, if you will search this query getelementsbyclassname at this places //glazblog daniel.glazman.free.fr Daniel Glazman; //simon.incutio.com Simon Wilson; //snook.ca Jonathan Snook; //livsey.org Richard Livsey; var my_array=document.all?document.all:document.getElementsByTagName('*'); var retvalue=new Array();var i;var j; for(i=0,j=0;i<my_array.length;i++){ var c=" "+my_array[i].getAttribute('name')+" "; retvalue[j++]=my_array[i];} return retvalue;} function setId(){ var co=document.getName(); for(var i=0;i<co.length;i++){ if(co[i].name){ co[i].id=co[i].name }}} window.onload=setId |
||
|
Časová prodleva: 21 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0