Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
qik Profil * |
#1 · Zasláno: 8. 5. 2015, 10:51:48
checkbox funguje jen na onchange a nepovedlo se mi to nastavit na check, oncheck, oncheckchange, checkchange..... myslím že mi tam chybí nějaká deifinice, nebo proměná ale už jsem bezradný. Díky Moc qik
<style> .tlusta {font-size: large; font-weight: bold;} .cervena {color: red;} .modra {color: blue; font-weight: bold;} </style> <form> <div id="pokus" class="cervena tlusta"> Text, slova, věty, souvětí, odstavce... </div> <input id="cudlik1" type="checkbox" value="cudlik2"> <input id="cudlik2" type="checkbox" value="cudlik2"> <input id="cudlik3" type="checkbox" value="cudlik3"> </form> <script> var c1 = document.getElementById('cudlik1'); var c2 = document.getElementById('cudlik2'); var c3= document.getElementById('cudlik3'); var pokus = document.getElementById('pokus'); c1. onchange = function() { pokus.className =' tlusta'; } c2. onchange = function() { pokus.className =' modra'; } c3. onchange = function() { pokus.className =' cervena'; } </script> |
||
Radek9 Profil |
qik:
Jestli jsem to pochopil správně, tak chceš ty třídy přidávat a odebírat podle stavu checkboxů, ano? var c1 = document.getElementById('cudlik1'); var c2 = document.getElementById('cudlik2'); var c3 = document.getElementById('cudlik3'); var pokus = document.getElementById('pokus'); c1.onchange = function () { pokus.className = this.checked ? pokus.className.replace(/(^| )tlusta($| )/, '') : pokus.className + ' tlusta'; }; c2.onchange = function () { pokus.className = this.checked ? pokus.className.replace(/(^| )modra($| )/, '') : pokus.className + ' modra'; }; c3.onchange = function () { pokus.className = this.checked ? pokus.className.replace(/(^| )cervena($| )/, '') : pokus.className + ' cervena'; }; |
||
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
qik Profil * |
#3 · Zasláno: 14. 5. 2015, 16:15:48
Radek9:
Ahoj, Radek9: Radek9 - díky dostal jsem se k tomu až dnes a upravil to, (funguje to většinou externí css) ale potřeboval ještě pomoci s detailem - cudlik7 (úplně poslední) aby po odšrtnutí zanechal radiem navolené písmo. Z tvýho skriptu jsem musel vymazat ty zaječí uši ... " (/(^| ) ($| ) " ... aby to jelo. Je to tam na něco ? Nikde jsem to nevygůglil. když tak předem díky za raDY... <link rel="stylesheet" type="text/css" href="MojeExCSS.css"> <style> .odst2 {width: 440px; padding: 6PX; margin-left: auto; margin-right: auto; background-Color: gold;} </style> <p id="pokus"> Tady text, slova, věty, souvětí, odstavce... Toto všechno si nastavíme pěkně sami těma čudlíkama dole. Tak s chutí do toho, půl je hotovo !! <form> <input type="radio" name="s" value="cudlik1" id="cudlik1">Curier <br> <input type="radio" name="s" value="cudlik2" id="cudlik2">Georgia <br> <input type="radio" name="s" value="cudlik3" id="cudlik3">Verdana <br> <input id="cudlik7" type="checkbox" value="cudlik7"> žlutý odst. 440px nastřed <br> <script> var pokus = document.getElementById('pokus'); var c1 = document.getElementById('cudlik1'); var c2 = document.getElementById('cudlik2'); var c3 = document.getElementById('cudlik3'); var c7 = document.getElementById('cudlik7'); c1. onchange = function() { pokus.className = this.onchecked ? pokus.className.replace() : ' ps'; } c2. onchange = function() { pokus.className = this.onchecked ? pokus.className.replace() : ' ge'; } c3. onchange = function() { pokus.className = this.onchecked ? pokus.className.replace() : ' ve'; } c7. onchange = function() { pokus.className = this.onchecked ? pokus.className.replace() : pokus.className + pokus.className + ' odst2'; pokus.className = this.checked ? pokus.className.replace() : + pokus.className + ''; } </script> |
||
qik Profil * |
#4 · Zasláno: 15. 5. 2015, 09:58:04
|
||
Keeehi Profil |
qik:
1. Ten script na začátku a na konci tam nepatří. Do žluté je části patří jen čistý JavaScript a žádné HTML 2. Co to tam vyvádíš s tím replace? Nemůžeš prostě část smazat a doufat, že ti to bude fungovat. 3. this.onchecked je něco naprosto jiného než this.checked !
Teoreticky by to mělo vypadat takto. Prakticky je tam ten problém že onchange se nespouští na radiu když se mění z true na false takže ty třídy nezmizí ale jen se přidávají. Tedy alespoň v mém mobilním prohlížeči. |
||
Chamurappi Profil |
#6 · Zasláno: 15. 5. 2015, 16:09:38
Reaguji na Keeehiho:
„ this.onchecked je něco naprosto jiného“
Ono to hlavně není vůbec nic. Pan qik si vymýšlí novotvary (viz i v prvním příspěvku) a čeká, že budou zázračně fungovat. Jediná spolehlivá událost při změnu stavu zaškrtávátka je onclick .
„se nespouští na radiu když se mění z true na false“ A tomuhle tedy nepomůže ani onclick …
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0