Autor Zpráva
Lukyn 2006
Profil *
1. proč se po vypnutí rámečku chová onMouseOut
tak že rámeček se znovu objeví po sebemenším pohybu myši a nikoli až po odjetí myši.
Když použiji onMouseMove - rámeček zmizí a nereaguje.
2. proč nelze v tomto případě použít OnMouseClick místo OnMouseDown ?

Děkuji za odpovědi, rady a odkazy.

<style>
.nevidet {visibility:hidden;}
.zpet {visiblity:visible;}
</style>


<div class="zpet" style="position:fixed; color: black; border: 2px solid blue; 
width: 200px; height: 50px; top: 200px; left: 450px; background-color: silver"
onMousedown="this.className='nevidet';" onMouseout="this.className='zpet';">
    


Fixně umístěný prvek se stylem position: fixed;
</div
_es
Profil
Lukyn 2006:
.zpet {visiblity:visible;}
Chýba ti tam jedno i.
Joker
Profil
_es:
Nechybí, jen ho má jinde ;)
Lukyn 2006
Profil *
_es: díky, opraveno, ale problém a dotaz trvá
Joker
Profil
Lukyn 2006:
proč se po vypnutí rámečku chová onMouseOut
tak že rámeček se znovu objeví po sebemenším pohybu myši a nikoli až po odjetí myši.

Nejčastější příčina je, že změna vyvolaná na onmouseover ten element posune nebo zmenší tak, že se myš ocitne mimo něj, takže další pohyb myši vyvolá událost onmouseout.

Takhle se na některých webech dají „zacyklit“ tlačítka, vyjížděcí prvky a podobně: Myš najede na okraj tlačítka, to se přepne na „stisknutý“ efekt, čím se posune tak, že myš je mimo tlačítko a přepne se na „nestisknutý“ efekt, čímž se tlačítko opět ocitne pod myší, atd.

2. proč nelze v tomto případě použít OnMouseClick
Protože žádná událost OnMouseclick neexistuje. Leda onclick.
Lukyn 2006
Profil *
ahoj,

zkusil jsem nahradit : {visibility:hidden;} průhledností: {opacity: 0} a jede to jak jsem chtěl.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0