Autor Zpráva
Stewe
Profil *
Ahoj, našel jsem pěkný random color generator.

http://llllll.li/randomColor/

Jen nevím jak ho použít například aby jsem s ním obarvit buňky tabulky. Ideálně kdyby buňky obsahující stejný text měly stejnou barvu.

Děkuji za pomoc
_es
Profil
Akosi celkom nerozumiem otázke. Slúži to len na vygenerovanie náhodnej farby. Vôbec to nerieši spôsob zafabenia - ten si musíš spraviť sám. Len to vygeneruje textový reťazec určujúci farbu. Farbu vygeneruješ podľa návodu z dokumentácie: https://github.com/davidmerfield/randomColor#options.
Stewe
Profil *
Ano vygeneruje mi to barvu ale jak ji mám použít? do CSS to nijak nevložím protože je to javascript. Takže nevím jak s tím pracovat dál.
_es
Profil
Stewe:
do CSS to nijak nevložím protože je to javascript.
Čiže to logicky musíš vložiť a zafarbiť v tom JavaScripte:-) Čo bude asi trochu problém, keďže asi JS neovládaš. Keď však problém nejako zjednodušíš a dostatočne presne popíšeš, čo, kedy a pod. sa má zafarbiť, možno by sa nejaký radca našiel. No s nejakými rozsiahlymi skriptami zdarma namieru nerátaj.
Stewe
Profil *
A můžeš mi ukázat jak něco obarvit v JS?
Myslel jsem že bude stačit na místo kde má být barva vložit prostě JS ale ne.
Zkoušel jsem pomocí
    document.write("")

vložit css styl ale to také nejde. Tak nevím.
Joker
Profil
Stewe:
Nejspíš přes element.style, podle toho, čeho to má docílit.

Jen si nejsem moc jistý samotným požadavkem barvit buňky tabulky náhodnými barvami. Zvážil jste, že při použití náhodné barvy pro text/pozadí nemusí hodnota jít přečíst? Nebo že vygenerované barvy nemusejí jít od sebe rozeznat (případně se může vygenerovat vícekrát stejná barva)?
_es
Profil
[#5] Stewe:
bunkaTabuľky.style.backgroundColor=farba;
document.getElementById("idBunky").style.backgroundColor=farba;
Chamurappi
Profil
Reaguji na Stewe:
Zkoušel jsem pomocí document.write("")
To by mělo jít. Prostě vypíšeš "<style>něco { color: " + barva + "}</style>". Pokud ti to nejde, ukaž nám svůj pokus.


Reaguji na Jokera:
Zvážil jste, že při použití náhodné barvy pro text/pozadí nemusí hodnota jít přečíst?
Pokud ten generátor použije se správnými parametry, lze kontrast zajistit. Vypadá to na docela chytrou knihovničku, jsem rád, že jsem se o ní dozvěděl.
_es
Profil
Chamurappi:
Prostě vypíšeš <style>něco { color: " + barva + "}</style>.
Ak má ísť len o statické vygenerovanie farieb, tak to je asi najjednodušie riešenie.
Stewe
Profil *
document.write("<style>table { bg-color: "randomColor()"; }</style>");

Toto mi zastaví celý js.
randomColor je proměná kterou generuje script pro generování barev.
_es
Profil
[#10] Stewe:
Kde ti začína a končí textový reťazec? Úvodzovku v textovom reťazci ohraničenom úvodzovkami zapíšeš pomocou \".


Stewe:
Nebolo by pre teba lepšie to riešiť na serveri? Ten „randomcolor generator“ je dostupný aj v PHP.
Stewe
Profil *
Je to potřeba řešit na klientovi, kvůli třídění dat.
Na serveru ani nemám spuštěné php. Data se tam tahají z Access databáze pomocí xml a pak se pomocí JS generuje tabulka.
Aha už mi to došlo :D


document.write("<style>table { bg-color: \"" );
document.write(randomColor() );
document.write("\"; }</style>");

Musím to osamostatnit :)
_es
Profil
[#12] Stewe:
Akurát to zlúč do jedného príkazu document.write, hentaké kúskovanie môže nepriaznivo ovplyvniť výkon a v niektorých prehliadačoch možno aj funkčnosť.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Stewe:
Musím to osamostatnit :)
Nemusíš, dokonce bys neměl, prohlížeč ti teoreticky může <style> hned zavřít, když to vypisuješ po částech.
Řetězce se spojují plusem.
A žádná CSS vlastnost s názvem „bg-colorneexistuje.
Stewe
Profil *
Chamurappi,
Ano já vím že neexistuje. Byl to jen příklad :)

_es:
Když to slouším tak mi to jako chyba zastaví JS.
Takže to spojuji špatně?

document.write("<style>table { background-color: \" randomColor() \"; }</style>" );
_es
Profil
Stewe:
Málo pozorne a dôsledne čítaš rady, všetko potrebné ti už bolo poradené, napríklad „Chamurappi:
Řetězce se spojují plusem.‘“.
document.write("<style>table { background-color: " + randomColor() + "}</style>");
Je to vlastne len upresnený kód z [#8].
Stewe
Profil *
Pardon, moje chyba :) Děkuji za rady.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: