Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Stewe Profil * |
#1 · Zasláno: 25. 5. 2015, 10:46:43
Ahoj, našel jsem pěkný random color generator.
http://llllll.li/randomColor/ Jen nevím jak ho použít například aby jsem s ním obarvit buňky tabulky. Ideálně kdyby buňky obsahující stejný text měly stejnou barvu. Děkuji za pomoc |
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 25. 5. 2015, 12:44:04
Akosi celkom nerozumiem otázke. Slúži to len na vygenerovanie náhodnej farby. Vôbec to nerieši spôsob zafabenia - ten si musíš spraviť sám. Len to vygeneruje textový reťazec určujúci farbu. Farbu vygeneruješ podľa návodu z dokumentácie: https://github.com/davidmerfield/randomColor#options.
|
||
Stewe Profil * |
#3 · Zasláno: 25. 5. 2015, 12:45:50
Ano vygeneruje mi to barvu ale jak ji mám použít? do CSS to nijak nevložím protože je to javascript. Takže nevím jak s tím pracovat dál.
|
||
_es Profil |
Stewe:
„do CSS to nijak nevložím protože je to javascript.“ Čiže to logicky musíš vložiť a zafarbiť v tom JavaScripte:-) Čo bude asi trochu problém, keďže asi JS neovládaš. Keď však problém nejako zjednodušíš a dostatočne presne popíšeš, čo, kedy a pod. sa má zafarbiť, možno by sa nejaký radca našiel. No s nejakými rozsiahlymi skriptami zdarma namieru nerátaj. |
||
Stewe Profil * |
#5 · Zasláno: 25. 5. 2015, 15:02:33
A můžeš mi ukázat jak něco obarvit v JS?
Myslel jsem že bude stačit na místo kde má být barva vložit prostě JS ale ne. Zkoušel jsem pomocí document.write("") vložit css styl ale to také nejde. Tak nevím. |
||
Joker Profil |
#6 · Zasláno: 25. 5. 2015, 15:44:24
Stewe:
Nejspíš přes element. style , podle toho, čeho to má docílit.
Jen si nejsem moc jistý samotným požadavkem barvit buňky tabulky náhodnými barvami. Zvážil jste, že při použití náhodné barvy pro text/pozadí nemusí hodnota jít přečíst? Nebo že vygenerované barvy nemusejí jít od sebe rozeznat (případně se může vygenerovat vícekrát stejná barva)? |
||
_es Profil |
#7 · Zasláno: 25. 5. 2015, 15:45:56
[#5] Stewe:
bunkaTabuľky.style.backgroundColor=farba; document.getElementById("idBunky").style.backgroundColor=farba; |
||
Chamurappi Profil |
Reaguji na Stewe:
„Zkoušel jsem pomocí document.write("") “
To by mělo jít. Prostě vypíšeš "<style>něco { color: " + barva + "}</style>" . Pokud ti to nejde, ukaž nám svůj pokus.
Reaguji na Jokera: „Zvážil jste, že při použití náhodné barvy pro text/pozadí nemusí hodnota jít přečíst?“ Pokud ten generátor použije se správnými parametry, lze kontrast zajistit. Vypadá to na docela chytrou knihovničku, jsem rád, že jsem se o ní dozvěděl. |
||
_es Profil |
#9 · Zasláno: 25. 5. 2015, 15:50:54
Chamurappi:
„Prostě vypíšeš <style>něco { color: " + barva + "}</style>.“ Ak má ísť len o statické vygenerovanie farieb, tak to je asi najjednodušie riešenie. |
||
Stewe Profil * |
#10 · Zasláno: 25. 5. 2015, 16:04:22
document.write("<style>table { bg-color: "randomColor()"; }</style>"); Toto mi zastaví celý js. randomColor je proměná kterou generuje script pro generování barev. |
||
_es Profil |
#11 · Zasláno: 25. 5. 2015, 16:08:54 · Upravil/a: _es
[#10] Stewe:
Kde ti začína a končí textový reťazec? Úvodzovku v textovom reťazci ohraničenom úvodzovkami zapíšeš pomocou \" .Stewe: Nebolo by pre teba lepšie to riešiť na serveri? Ten „randomcolor generator“ je dostupný aj v PHP. |
||
Stewe Profil * |
#12 · Zasláno: 25. 5. 2015, 16:23:39
Je to potřeba řešit na klientovi, kvůli třídění dat.
Na serveru ani nemám spuštěné php. Data se tam tahají z Access databáze pomocí xml a pak se pomocí JS generuje tabulka. Aha už mi to došlo :D document.write("<style>table { bg-color: \"" ); document.write(randomColor() ); document.write("\"; }</style>"); Musím to osamostatnit :) |
||
_es Profil |
#13 · Zasláno: 25. 5. 2015, 16:36:20
[#12] Stewe:
Akurát to zlúč do jedného príkazu document.write , hentaké kúskovanie môže nepriaznivo ovplyvniť výkon a v niektorých prehliadačoch možno aj funkčnosť.
|
||
Chamurappi Profil |
#14 · Zasláno: 25. 5. 2015, 20:15:57
Reaguji na Stewe:
„Musím to osamostatnit :)“ Nemusíš, dokonce bys neměl, prohlížeč ti teoreticky může <style> hned zavřít, když to vypisuješ po částech.
Řetězce se spojují plusem. A žádná CSS vlastnost s názvem „ bg-color “ neexistuje.
|
||
Stewe Profil * |
#15 · Zasláno: 26. 5. 2015, 06:41:06
Chamurappi,
Ano já vím že neexistuje. Byl to jen příklad :) _es: Když to slouším tak mi to jako chyba zastaví JS. Takže to spojuji špatně? document.write("<style>table { background-color: \" randomColor() \"; }</style>" ); |
||
_es Profil |
#16 · Zasláno: 26. 5. 2015, 11:16:49
Stewe:
Málo pozorne a dôsledne čítaš rady, všetko potrebné ti už bolo poradené, napríklad „Chamurappi: ‚Řetězce se spojují plusem.‘“. document.write("<style>table { background-color: " + randomColor() + "}</style>"); |
||
Stewe Profil * |
#17 · Zasláno: 26. 5. 2015, 12:54:20
Pardon, moje chyba :) Děkuji za rady.
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0