Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
jakuza Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 6. 2015, 14:21:18 · Upravil/a: jakuza
Dobrý den, chci se zeptat jak můžu vybrat automaticky pomocí javascriptu mnou definová výběr ze selectu. Mám tam dny a v javascriptu zjištuji co je za den. Pokud je pondělí, je zápis takhle:
if(den == 1){ // tady mi chybí mu říct ať vybere pondělek } Zjištění co je vybráno mám takhle: (myform.den.options[myform.den.selectedIndex].value) jak, ale udělat aby to automaticky vybral? Děkuji <select name="den" class="input"> <option value="">-Den-</option> <option value="PO">Pondělí</option> <option value="UT">Úterý</option> <option value="ST">Středa</option> <option value="CT">Čtvrtek</option> <option value="PA">Pátek</option> </select> Napadl mě tento zápis: if(denJakoCislo == 1){ (myform.den.options[myform.den.PO].selected);}
Samozřejmě nefunkční :-( |
||
Radek9 Profil |
jakuza:
Třeba nějak takto: var values = { 1: "PO", 2: "UT", 3: "ST", 4: "CT", 5: "PA" }; var denJakoCislo = 1; myform.den.value = values[denJakoCislo] || ""; Kdybys měl ve value u option přímo to číslo, bylo by to ještě jednodušší.
|
||
jakuza Profil * |
#3 · Zasláno: 1. 6. 2015, 14:36:39
Jsem asi tupej, ale nikde tam nevidím jak mu mám říct, že ten den má vybrat :-(
|
||
Radek9 Profil |
#4 · Zasláno: 1. 6. 2015, 14:37:42
jakuza:
Na druhém řádku je ta tvoje proměnná, kde máš číslo dne. Čtvrtý řádek potom nastavuje hodnotu selectu, čímž se automaticky vybere i příslušný option. |
||
jakuza Profil * |
#5 · Zasláno: 1. 6. 2015, 14:41:18
Nic nevybere. Pořád por refreshi je ve výběru defaultní
|
||
Radek9 Profil |
#6 · Zasláno: 1. 6. 2015, 14:44:49
jakuza:
Ukaž celý kód, mně to funguje. |
||
jakuza Profil * |
#7 · Zasláno: 1. 6. 2015, 14:47:38
<script>
var values = { 1: "PO", 2: "UT", 3: "ST", 4: "CT", 5: "PA" }; var denJakoCislo = 1; document.myform.den.value = values[denJakoCislo] || ""; |
||
Radek9 Profil |
#8 · Zasláno: 1. 6. 2015, 14:49:46
jakuza:
Ujisti se, že ten kód je až pod tím formulářem a že správně přistupuješ k objektu formuláře. Předtím jsi tam měl jen myform , já původně přistupoval přes document.myform (což jsem potom upravil).
|
||
jakuza Profil * |
#9 · Zasláno: 1. 6. 2015, 14:52:14 · Upravil/a: jakuza
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> <script> var values = { 1: "PO", 2: "UT", 3: "ST", 4: "CT", 5: "PA" }; var denJakoCislo = 1; document.myform.den.value = values[denJakoCislo] || ""; </script> </head> <body> <form action="#" name="myform" onsubmit="return false" method="post"> <p><select name="den" class="input"> <option value="">-Den-</option> <option value="PO">Pondělí</option> <option value="UT">Úterý</option> <option value="ST">Středa</option> <option value="CT">Čtvrtek</option> <option value="PA">Pátek</option> </select></p> Už to maká. Ten kod jsem mel v headeru. Nevěděl jsem, že má být dole. Moc děkuju |
||
_es Profil |
#10 · Zasláno: 1. 6. 2015, 14:55:36
jakuza:
„Napadl mě tento zápis: if(denJakoCislo == 1){ (myform.den.options[myform.den.PO].selected);}“ myform.den.options[poradovéČíslo].selected=true; |
||
jakuza Profil * |
#11 · Zasláno: 1. 6. 2015, 14:58:58
Děkuji všem moc. Pracuje to přesně jak jsem očekával. Sice jsem si troufale myslel, že na to přijdu sám, ale člověk se stále učí.
|
||
Časová prodleva: 13 dní
|
|||
petr Profil * |
#12 · Zasláno: 14. 6. 2015, 17:00:35
Value u každého optionu je v tomto případě jen práce navíc. Stačí jen:
var day = document.myform.den.selectedIndex; if (day == 1 /*Pondělí*/) { ... } if (day == 2 /*Úterý*/) { ... } if (day == 3 /*Středa*/) { ... } if (day == 4 /*Čtvrtek*/) { ... } if (day == 5 /*Pátek*/) { ... } |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0