Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Rudyyyyyy Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 6. 2015, 17:34:32 · Upravil/a: Rudyyyyyy
Ahoj prosím o radu, kde mám chybu. Zkouším to přes hodinu, a už nevím. Když tak díky
<script type="text/javascript"> function keyCode(event) { var x = event.keyCode; if (x == 88) { document.getElementById('pis').style.display='inline'; } } </script> <body OnPressKey="keyCode('event')"> <p id="pis" style="display:none">Stiskl jsi písmeno x</p> <h1 id="pismenok" style="display:none"> Zmáčkni písmeno a něco se tu dočteš</h1> tím špatným id to není: živá ukázka |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 11. 6. 2015, 17:39:56
Rudyyyyyy:
Tak v první řadě událost OnPressKey neexistuje. Má to být onKeyPress .
|
||
_es Profil |
|||
Rudyyyyyy Profil * |
#4 · Zasláno: 12. 6. 2015, 09:26:47
mám to částečně skopčené z netu. Po stisknutí písmene v tomto případě x - to má vypsat informaci do odstavce dle ID
|
||
Str4wberry Profil |
#5 · Zasláno: 12. 6. 2015, 10:06:06
Napříč prohlížeči mi pro ovládání klávesami funguje toto: Ovládání webu klávesami v JavaScriptu
|
||
petr Profil * |
#6 · Zasláno: 13. 6. 2015, 19:50:36
Pozor! Když načítáš kód klávesy pomocí event.keyCode, onkeypress vrací jinou hodnotu, než onkeydown.
U klávesy „x“ je to: • onkeypress -> event.keyCode: 120 • onkeydown -> event.keyCode: 88 Z reference na http://www.w3schools.com/jsref/event_key_keycode.asp: keyCode: „Returns the Unicode character code of the key that triggered the onkeypress event, or the Unicode key code of the key that triggered the onkeydown or onkeyup event.“ Jinak OnPressKey opravdu neexistuje a 'event' tedy rozhodně nemá být textový řetězec. |
||
Časová prodleva: 8 let
|
0