Autor Zpráva
Stewe
Profil *
Ahoj, mám v JS udělaný import xml který udělá tabulku.
Pak pomocí js knihovny na třídění dat v této tabulce můžu vyhledávat.

Teď můj dotaz dá se upravou adresy (index.html?.....) předem určit co má být napsané v poli <input type="search" class="" placeholder="" aria-controls="example">

Děkuji za rady a poznatky
lionel messi
Profil
Stewe:
Áno, dá.

Obsah query stringu (adresu za otáznikom) nájdeš v PHP superglobálnej premennej (poli) $_GET. Napríklad adresa môže byť http://example.com/index.html?search=messi a dáta do poľa formulára dostaneš ako hodnoty atribútu value nasledovne:

<input type="search" class="" placeholder="" aria-controls="example" value="<?php echo isset($_GET['search']) ? htmlspecialchars($_GET['search']) : '' ?>"> <!-- v poli by sa malo objaviť slovo messi -->
Stewe
Profil *
Děkuji za radu. Spustím na webu php ale problém je že input je tam vložen pomocí JS

Takto je zapsaný v knihovně JS

g='<input type="search" class="'+b.sFilterInput+'"/>'

Dá se přiložit php aby kod fungoval? a nenaboural funkci js?
Radek9
Profil
Stewe:
Pokud ho vkládáš z JS, tak jednoduše do value hoď data z window.location.search. Taktéž bych doporučil používat document.createElement() místo stringu. Vyhneš se nutnosti escapovat hodnoty v atributech.
Stewe
Profil *
lionel messi:
Toto řešení mi prostě vypíše php kod v řádku hledání. Kod sám osobě nefunguje. Nejspíš bych musel mít koncovku php ale já mám html.

Radek9:
Ikdyž udělám jen toto.
<input type="search" class="'+b.sFilterInput+'"  value="115005"/>

Stejně mám při načtení, pole prázdné O.o

Když do pole vložím
<input type="search" class="'+b.sFilterInput+'" value="'window.location.search'"/>
Tak mi to ani vyhledávací pole nezobrazí.
Keeehi
Profil
Stewe:
Nejspíš bych musel mít koncovku php ale já mám html.
Ano, koncovku bys měl změnit na php. Dá se sice nastavit aby to fungovalo i se soubory s koncovkou html ale to není hezké řešení.

Tak mi to ani vyhledávací pole nezobrazí.
Podle class atributů jsi to okopíroval hezký avšak jsi něco vynechal. Ty plusy tam nejsou pro nic za nic. Vytvořil jsi syntaktickou chybu tudíž celý příkaz selže a proto se nemůže to pole ani zobrazit.
Stewe
Profil *
Ahoj, jsem zpět. Děkuji za rady, doplnil jsem + aby script proběhl.

Pak to prohlížeče zadám adresu ...../index.html?search=ahoj a mělo by mi to vyplnit do pole search slovo ahoj?

No tak se nic neděje a neděje se nic ani když dám do pole value rovnou ahoj (v js kodu)

Používám knihovnu https://www.datatables.net/

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: