Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
fuyos Profil * |
#1 · Zasláno: 21. 9. 2015, 21:13:06
Zdravím, mám kod
<script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $("#submit_btn").click(function() { var proceed = true; if(proceed) //everything looks good! proceed... { //get input field values data to be sent to server post_data = { 'user_name' : $('input[name=zprava]').val(), }; //Ajax post data to server $.post('/modules/vlozit-zpravu.php', post_data, function(response){ if(response.type == 'error'){ //load json data from server and output message output = '<div class="hlaska_err">'+response.text+'</div>'; $('#contact_results').delay(5000).fadeOut(); }else{ output = '<div class="hlaska_ok">'+response.text+'</div>'; //reset values in all input fields $("#contact_form input[name=zprava], #contact_form textarea[required=true]").val(''); } $("#contact_form #contact_results").hide().html(output).slideDown(); }, 'json'); } }); }); </script> Skript funguje, po odeslání formuláře se zobrazí hláška zda-li to bylo úspěšné nebo neúspěšně, a teď bych potřeboval, aby ta hláška jakmile se zobrazí, aby byla vidět pouze 5 sekund a pak se skryla. Teďkon jak to mám tak to funguje přesně naopak, 5 sekund se nic neděje a za tich 5 sekund to vypíše hlášku. Můžete mi prosím pomoci s ajaxem jsem začátečník. |
||
nightfish Profil |
#2 · Zasláno: 21. 9. 2015, 21:48:09
Řádek 15 vymazat, řádek 21 změnit na:
$("#contact_form #contact_results").html(output).show().delay(5000).fadeOut(); |
||
fuyos Profil * |
#3 · Zasláno: 21. 9. 2015, 22:10:22
Díky, funguje ještě bych měl takový dotaz, můj formulář vypadá
<div class="form-style" id="contact_form" name="add"> <div id="contact_results"></div> <div id="contact_body"> <table class='chat_zprava_tab'> <tr><td><input type="text" name="zprava" id="text" placeholder='Vaše zpráva (max 500 znaků)' value='' maxlength='500' class='chat_zprava_input' autocomplete='off'></td> <td><input type="submit" id="submit_btn" value="Přidat zprávu" class="tlacitko"></td></tr> </table> </div> </div> neobsahuje tedy tag <form> , když ten tag tam přidám, script nefunguje, nevíte někdo proč popřípadě dá se to nějak udělat, aby to fungovalo o s tím tagem?
|
||
Kcko Profil |
Protože se Ti formlář odešle normální cestou.
$("#submit_btn").click(function() Tohle bys měl nahradit za něco jako $("form").on("submit"), function(){ // tvuj kod }); |
||
fuyos Profil * |
#5 · Zasláno: 22. 9. 2015, 14:14:29
Kcko:
to mi nefunguje, zkouším i nějako jako <script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $("#form-chat").submit(); var proceed = true; .... ... ... }); </script> <form method="POST" id="form-chat"> <div class="form-style" id="contact_form" name="add"> <div id="contact_results"></div> <div id="contact_body"> <table class='chat_zprava_tab'> <tr><td><input type="text" name="zprava" id="text" placeholder='Vaše zpráva (max 500 znaků)' value='' maxlength='500' class='chat_zprava_input' autocomplete='off'></td> <td><input type="submit" id="submit_btn" value="Přidat zprávu" class="tlacitko"></td></tr> </table> </div> </div> </form> a to mi taky nefunuje, v čem dělám chybu? |
||
Kcko Profil |
#6 · Zasláno: 22. 9. 2015, 14:20:04
|
||
fuyos Profil * |
#7 · Zasláno: 22. 9. 2015, 14:22:22
Kcko:
už funguje, díky moc :) |
||
Časová prodleva: 10 let
|