Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
tachov Profil |
potřeboval bych vědět jak pomocí ajaxu vyvolat nahrání souboru ...
dokážu nahrát soubor jako takový nebo sql zápis ale nedokážu obojí dohromady . <form name="multiform" action="./add-video.php" id="multiform" method="post" enctype="multipart/form-data" ><br /> <input type="text" name="nadpisvidea" size="39" /><br /> <input type="file" name="photo" id="video" accept="video/mp4, video/avi" /><br /> <input type="file" name="fotovidea" id="fotovidea" accept="image/x-png, image/gif, image/jpeg" /><br /> <textarea name="popis" style="width:800px;height:200px;" /></textarea> <td align="right"> <input type="submit" name="okey" value="pridat" /> </form> </center> <div id="videa" style="width:100%;height:200px;"> </div> php : <?php include "./header.php"; include "./config.php"; ?> <?php if(isset($_POST["okey"])){ $nadpisvidea = $_POST["nadpisvidea"]; $fotovidea = $_POST["fotovidea"]; $video = $_POST["video"]; $popis = $_POST["popis"]; $smazane = "0"; $zapis = mysql_query("INSERT INTO videa SET nadpisvidea='$nadpisvidea',smazane='$smazane', popis='$popis', video='video/$nadpisvidea.mp4', fotovidea='video/$nadpisvidea.jpg' ;"); move_uploaded_file($_FILES["video"]["tmp_name"],"./video/$nadpisvidea.mp4"); move_uploaded_file($_FILES["fotovidea"]["tmp_name"],"./video/$nadpisvidea.jpg"); echo "Video bylo úspěšně uloženo"; } else { echo "chyba."; } ?> ještě tam bude progressbar ale ten už si nějak dořeším . nikde jsem nenašel nic co by mi pomohlo. |
||
Taps Profil |
|||
_es Profil |
#3 · Zasláno: 28. 9. 2015, 09:41:01
tachov:
Prečo „pomocou AJAXu“? Veď to odošli normálne ako formulár. Ak chceš, aby nenastalo načítanie novej stránky, môžeš odpoveď zo serveru načítať do iframe na stránke. Odosielanie súboru inak ako normálnym formulárom nebude fungovať vo všetkých prehliadačoch. Taps: V uvedených článkoch nie je písané o náhrade <input type="file"> .
|
||
Taps Profil |
#4 · Zasláno: 28. 9. 2015, 09:50:46
_es:
díky za upozornění, pro tazatele jsem přidal ještě jeden odkaz |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0