Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
RastyAmateur Profil |
#1 · Zasláno: 10. 10. 2015, 17:06:49
Dobrý den,
ať hledám, jak hledám, nikde nemohu najít řešení, které by mi fungovalo. Mám udělaný malý uploadsystém. Chtěl bych tam přidělat statusbar, ale nevím jak. Má s tím někdo zkušenosti? Nejlepší řešení by bylo přes jQuery, pokud to jde. Při hledání možných řešení mě napadla ještě jedna otázka: Když tam chci mít ten statusbar, musí být celý php script vykonáván přes ajax? Ve většině případů to tak bylo... Děkuji |
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 10. 10. 2015, 17:11:47
RastyAmateur:
Zobrazení průběhu uploadu prakticky |
||
RastyAmateur Profil |
#3 · Zasláno: 10. 10. 2015, 17:17:46
Taps:
Omlouvám se, ale tomu také moc nerozumím, překopíroval jsem kód a nefungovalo to.. |
||
Str4wberry Profil |
#4 · Zasláno: 10. 10. 2015, 17:19:13
Viz CSS animace průběhu načítání
Ten průběh načítání se většinou pouze švindluje, protože zjišťovat skutečný stav znamená u malých souborů často větší a zbytečnou zátěž než samotný upload. |
||
RastyAmateur Profil |
#5 · Zasláno: 10. 10. 2015, 17:24:57
Str4wberry:
Děkuji :) |
||
Str4wberry Profil |
#6 · Zasláno: 10. 10. 2015, 23:19:45
Záleží na typické velikosti souborů. Pokud by se nahrávala stomegabytová videa, tak už by se zobrazování skutečného stavu mohlo hodit, ale drobné soubory se nahrají na běžném připojení prakticky ihned, že to nemá smysl nějak řešit.
|
||
sitole Profil |
#7 · Zasláno: 10. 10. 2015, 23:55:59
Str4wberry:
Mohu se jen optat? Šlo by to využít tak, že se dle určité šablony bude počítat status dle průměrné rychlosti připojení a velikosti souboru? Je pravda, že to někdy nebude odpovídat, ale šlo by to určitě rychleji a jednodušeji.. Nemám pravdu? :) |
||
Str4wberry Profil |
První problém je se zjištěním rychlosti připojení. To jde teoreticky třeba vložením obrázku a měřením doby do jeho
onload u.
Nicméně v případě, že nebude stahovaný obrázek v řádech desítek megabytů, rychlost načítání značně zkreslí navázání spojení a slow-start TCP spojení. Dále to značně ovlivní server, ze kterého se stahuje. Další problém je potom, že u řady poskytovatelů internetu platí, že download != upload. Ukázka pro ty, co jim nevadí stáhnout cca 2 MB dat: Měření rychlosti připojení a doby nahrání souboru |
||
Keeehi Profil |
#9 · Zasláno: 11. 10. 2015, 01:10:06
sitole:
Velikost souboru ještě změřit jde javascriptem. Ovšem průměrná rychlost připojení je něco co se nedá změřit a vypočítané hodnoty jsou nepoužitelné. A to hned z několika důvodů. Jeden z nich třeba je, že funkce průměru je příšerná a málokdy použitelná statistická funkce. |
||
sitole Profil |
#10 · Zasláno: 11. 10. 2015, 09:47:48
Str4wberry:
Já myslím že tvé řešení je dostačující. Je pravdy, že mám vcelku rychlý internet, ale do 1,5s se zobrazil obrázek na pozadí a vyhodilo to výsledek. Poté jsem vybral obrzek z počítače a necl jej nahrát. Také to bylo okamžité a myslím si, že při nahrátí souboru stejnka lidé čekají u toho baru a nic na stránce dělat nemohou a tak nedělá problém něco tam šmrdlat a stahovat. |
||
Keeehi Profil |
#11 · Zasláno: 11. 10. 2015, 14:35:13
sitole:
Doma máš rychlý internet OK, ale co ti chudáci na mobilu? FUPy jsou i dnes malé a ty jim přes něj stahuješ velký obrázek, jen abys změřil rychlost downloadu. Za to bych tě opravdu neměl rád. Další problém s mobily je že rychlost velmi kolísá. Někde mám 4g a o pár desítek metrů vedle budu už mít třeba jen edge. Ale ta kolísavá rychlost platí obecně pro všechna bezdrátová spojení. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0