Autor Zpráva
jarda500
Profil *
Ahoj, poradil by mi prosím někdo, jak z odkazu který vrací nějaké číslo, toto číslo zobrazit v mém html v nějakém divu ? Trápím se s tím celý den a prostě to není možný udělat :( Děkuji
lionel messi
Profil
jarda500:
Zdravím,

čo znamená „odkaz který vrací nějaké číslo“?
jarda500
Profil *
Myslel jsem to tak, že když napíšu do prohlížeče odkaz ve tvaru nejaka.domena/soubor tak se načte stránka která nemá žádné html jen je tam uloženo číslo. Omlouvám se za špatné definovanou otázku.
Davex
Profil
jarda500:
toto číslo zobrazit v mém html v nějakém divu
x
načte stránka která nemá žádné html jen je tam uloženo číslo
Nejdou tyto požadavky proti sobě? Kde se vezme to číslo?
jarda500
Profil *
Pokusím se to objasnit znova, snad lépe.
1) Mám něco jako webserver a ten když zadám do prohlířeče jeho interní IP adresu vrátí nějaké číslo. Příklad: Zadám adresu "192.168.0.100/cisla" a načte se prázdná stránka ce které
bude jen nějaké číslo, třeba 5499.
2) Mám počítač a na ploše mám soubor test.html. V tomto souboru mám <div id="getnum">cekam na cislo</div> a tady potřebuji doplnit to získané číslo 5499.
Je to lépe popsané ?
Keeehi
Profil
AJAX
jarda500
Profil *
Tak že bez php to stejně nepůjde ?
Tomáš123
Profil
jarda500:
Ak je to číslo generované na serveri tak nie. Môžeš si to ale vygenerovať aj na strane klienta v JavaScripte.
_es
Profil
jarda500:
bez php to stejně nepůjde ?
Viď „Mám něco jako webserver a ten když zadám do prohlířeče jeho interní IP adresu vrátí nějaké číslo.“.
No keď teda máš „něco jako webserver“, tak ti už vráti to, čo má, či nie?
Načo do toho „montuješ“ PHP?
Keeehi
Profil
jarda500:
Tak že bez php to stejně nepůjde ?
PHP není potřeba. To J v AJAX je z javascript. Jde o techniku asynchronních javascriptových požadavků, PHP k tomu není potřeba.
jarda500
Profil *
to: Tomáš123
nerozumím "Môžeš si to ale vygenerovať aj na strane klienta v JavaScripte."
to: _es
Četl sis vůbec můj dotaz ?


to: Keeehi
Ale když ajax neumí načíst data odjinud než ze stejné domény, tak jak to mám udělat ?

Cituji:
Kvůli bezpečnosti je možné používat AJAX jen v rámci stejné domény. Tedy z domény example.com se dostaneme na stránku example.com/stranka. Ale už ne na jiny.example.com, www.example.com (AJAX nefunguje ani na subdoménách) nebo jiny-example.com.
Davex
Profil
jarda500:
Nestačilo by použít <iframe>?
jarda500
Profil *
Ne, musí to být v div-u
Keeehi
Profil
jarda500:
Ale když ajax neumí načíst data odjinud než ze stejné domény, tak jak to mám udělat ?
Řešení je několik. A skoro všechna jsou v tom článku zmíněná. Jediné, které tam chybí je povolení pomocí Access-Control-Allow-Origin hlavičky.
jarda500
Profil *
Jsou tam řešení jen dvě, a to již zmiňované PHP a druhé pomocí JSONP. Jenže stránka vrací jen číslo jak jsem již psal a vždy bude vracet jen číslo, tak že potřebonou funkci kterou JSONP vyžaduje není možné...
Keeehi
Profil
jarda500:
Jsou tam tři. Ještě tam je přesunutí na stejnou doménu. Jak se zdá, tak nemáš možnost jakkoli měnit tu stránku kde je to číslo ani nastavení serveru na kterém běží (to jsi měl mimochodem napsat hned na začátku) a je na jiné doméně.
Pak tedy nejde použít AJAX, JSONP ani Access-Control-Allow-Origin. Tudíž ti opravdu zbývá jen vytvořit si tunel skrz nějaký script na tvé doméně. Nemusí to být zrovna PHP i když je to většinou asi nejjednodušší. Musí to být ale něco co poběží na serveru tvé domény.
_es
Profil
jarda500:
A tú aplikácu budeš používať len ty, lebo to má fungovať hocikomu z internetu?
jarda500
Profil *
Měl jsem to napsat hned, moje chyba, omlouvám se. Když je to taková patová situace, šlo by jednoduše opravit tuto živou ukázku tak, že místo toho buttonu dát ten výsledek hned po načtení stránky do toho divu ? Děkuji
živá ukázka: Živá ukázka


to: _es
ne,ne, jen já..
Keeehi
Profil
Živá ukázka
anonymníí
Profil *
Keeehi:
Ta tvá funkce mě zaujala a vypadá to, že to funguje...Jen mi nejde na rozum, odkud se ten text bere, když jako url je předaný string dir-... co jsem přehlédl?
jarda500
Profil *
to Keeehi: Hned na to mrknu..
to anonymní: dir- není string, je to název adresáře, akorát tam není celá cesta www.domain.com/dir- jelikož to stačí bez ní..
_es
Profil
jarda500 [#18]:
Ak teda ide len o akúsi desktopovú aplikáciu len pre teba s obmedzením na nejaký konkrétny prehliadač, môžeš sa inšpirovať vo vlákne Diskuse JPW: Ukončení Chrome kiosk mode? (pod Windows) a požiť HTA v IE či niečo iné pre iný prehliadač.
Keeehi
Profil
anonymníí:
Vzal jsem jen ukázku z [#18] a tu jsem přepsal na spuštění bez reakce na událost a alert jsem nahradil vyložením získaného textu. Nic víc. Adresu z které se obsah získává jsem neměnil a nevím, proč tam byla zrovna tato. Ale jde o relativní zápis absolutní http://kod.djpw.cz/dir-

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: