Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
d.b.cooper Profil * |
#1 · Zasláno: 10. 1. 2016, 12:10:03
zdravím
poradí mi někdo prosím jak na json ? na lokále mi vše jde ale po nahrání zdrojů na endoru je někde problém ... $.ajax s dataType: "json" mi hází na hostingu endory chybu "unexpected character at line 1 column 1 of the JSON data" po googlení jsem zjistil že problém je že response není json formát což podle mě nesouhlasí ... string responsu zobrazen ve zdrojovém kódu : {"result":"Success","total":23655,"count":10} hlavička responsu Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0 Connection: close Content-Type: application/json; charset=utf-8 Date: Sun, 10 Jan 2016 10:52:24 GMT Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT Pragma: no-cache Server: nginx Transfer-Encoding: chunked X-Powered-By: PHP/5.6.12 může ještě něco rozbíjet identifikaci json kódu ? díky před výpisem echo json_encode($arrRet ); jsem přidal na začátek souboru hlavičku ale co sem se dozvěděl tak je to tam irelevatní jen pro mojí informaci header('Content-Type: application/json; charset=utf-8'); pro jistotu celý ajax volání url = "/data/ajaxFile/ajax.php"; data = "action=addBasket&id="+prodId+"&count="+count $.ajax({ type: "POST", url: url, data: data, dataType: "json", success: function(retData){ alert("succes"); }, error: function(XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) { alert("err1"); alert(XMLHttpRequest.status); alert(errorThrown); } |
||
Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 10. 1. 2016, 12:14:48
Reaguji na d.b.coopera:
Tipnul bych si, že bude na vině PHP, že před začátkem máš více UTF-8 BOMů (jeden BOM nevadí), což mohlo vzniknout inkludováním více souborů s BOMem. Jestli jsem se netrefil, tak chyba bude nejspíš mimo informace, které máme k dispozici, a hodila by se živá ukázka. |
||
d.b.cooper Profil * |
#3 · Zasláno: 10. 1. 2016, 13:13:53
hm hm hm tvoje teorie bude zřejmě správná napsal jsem si výstup natvrdo string abych mohl testovat a pokud dám nazačátku jen jeden include tak to proběhne a pokud dva za sebou (stejný soubor abych měl jistotu že neviditelný znaky budou stejný) tak nastane err
našel jsem nějaký cz článek co je to BOM a jak ho odstranit v PSPadu ale pokud otevřu tenhle soubor a dám konfiguraci je tam možnost pro "Ident. byty v kódování UTF-8" odškrtnuto ... takže se zdá že to tam není možná to ale špatně diagnostikuju a možná PSPad pouze má tuto volbu pro následující uložení a nenačte nastavení editovanýho souboru mohl by si mi dát nějaký tip na lepší diagnostiku ? a je možný že budu mít po odstranění problémy s diakritikou ? pomalu se začínám naklánět k tomu se na JSON vykašlat a předávat parametry jako HTML a pak je nějak rozdělovat nějakým separátorem :D ... no ale rači bych chtěl umět to udělat správně díky |
||
mimochodec Profil |
#4 · Zasláno: 10. 1. 2016, 13:26:27
d.b.cooper:
„je tam možnost pro "Ident. byty v kódování UTF-8" odškrtnuto“ Trochu jiné problémy s kódováním souborů pod pspadem se doporučuje řešit tak, že kódování, které chci mít utf-8 a pspad mi zobrazuje jako utf-8, přepnu na win-1250, uložím, přepnu na utf-8, uložím a je vyřešeno. Jinak řečeno: sovy nejsou tím, čím se zdají být. Netvrdím, že toto je stejný případ, ale zkusil bych tu volbu "Ident. byty..." zapnout, uložit, vypnout, uložit. |
||
d.b.cooper Profil * |
#5 · Zasláno: 10. 1. 2016, 13:36:55
tak stači jen soubor v PSPadu přeuložit a nastavení je globální pro všechny záložky ...
normálně používám netbeansy už teď se tešín na další problémy s tím spojené až na to zapomenu :) :) ... jdu přeuložit hromadu souborů ...uf |
||
_es Profil |
#6 · Zasláno: 11. 1. 2016, 08:15:11
d.b.cooper:
„tak stači jen soubor v PSPadu přeuložit a nastavení je globální pro všechny záložky ...“ A ešte lepšie stačí BOM nepoužívať, a deklarovať kódovanie UTF-8 v HTTP hlavičke. Nastav si v textovom editore UTF-8 bez BOM. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0