Autor Zpráva
RastyAmateur
Profil
Dobrý večer,

zajímá mě, jak se dá změnit URL bez aktualizace stránky. Samozřejmě jsem hledal a našel :D Ovšem následující script hází chybu "Uncaught SecurityError: Failed to execute 'pushState' on 'History': A history state object with URL 'file:///C:/Program%20Files/VertrigoServ/www/_fast/directory_list.php' cannot be created in a document with origin 'null'."

<body onclick="history.pushState('', 'New Page Title', 'directory_list.php');">

Chybovou hlášku si sice zvládnu jakš takš přeložit, ale nevím, jak jí zamezit.

Předem děkuji
Taps
Profil
RastyAmateur:
Změna URL bez obnovení stránky
Str4wberry
Profil
Tipoval bych, že je problém v spouštěním stránky z lokálního umístění (file://).

Podle adresy se zdá, že máte nějaký server nainstalovaný, tak by to mělo stačit spouštět přes http://localhost.
RastyAmateur
Profil
Taps:
Děkuji za reakci

Str4wberry:
Děkuji za objasnění, až budu doma ze školy, tak to vyzkouším. Nejspíš to bude ta chyba...
RastyAmateur
Profil
V první řadě děkuji Tapsovi a Jahoďákovi za pomoc. Na odkazu z #2 jsem se sice dozvěděl pár nových informací, ovšem nepomohla mi vyřešit problém. V případě Str4wberryho #3 to byl také dobrý nápad, přiučil jsem se něčemu novému, ovšem také to nebylo to, proč mi to nešlo.

Důvod byl prostý. Script jsem měl uložený na mém nainstalovaném serveru (přesně jak psal Str4wberry), ovšem nepokládal jsem za důležitě ten server spustit, jelikož to je jen JS a ne PHP. Po spuštění serveru vše běží jak má. Nespouším totiž file:///C:/Program%20Files/VertrigoServ/www/_fast/changeurl.html ale localhost/_fast/changeurl.html. Očividně v tom je rozdíl. :-)
Keeehi
Profil
RastyAmateur:
Očividně v tom je rozdíl. :-)
Ehm, ale to je přesně to, co psal Str4wberry, tak jaképak „to nebylo to, proč mi to nešlo
RastyAmateur
Profil
Keeehi:
No já jsem podle odpovědi Str4wberryho pochopil, že to mám upravit na

<body onclick="history.pushState('', 'New Page Title', 'http://localhost/_fast/directory_list.php');">



Ano, teď, když to čtu znovu a zamyslím se nad tím, tak to je přesně tak..... To, jak jsem myslel že to myslí nemělo vůbec žádný význam... Prostě jsem to chtěl co nejrychleji odbít a také to tak dopadlo... Děkuji :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0