Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
okoun Profil |
#1 · Zasláno: 15. 1. 2016, 08:53:46
Ahoj, prosím vás o malou úpravu scriptu jquery. Vůbec tento jazyk neznám a netuším jak docílit jedné věci.
Pokud si otevřete tento příklad (tam je i ten script):www.cloud.matejov.org/s/4.php tak je tam normální funkční hledací script, box pro hledání a text nějaký script, například dám 2015 a vyjedou mi daná data a text nějaký script zmizí. Ale celý problém je v tom že když box vymažu a nebo kliknu někam do prázdna a také se vymaže tak potom tam nenaskočí znovu ten text nějaký script, tak by mě zajímalo co s tím? Pokud se něco vyhledá je nežádoucí aby tam ten text byl nicméně když okénko smažu tak je ho tam třeba. Děkuji ps ten ten text je samozřejmě nějaký php kod třeba |
||
Časová prodleva: 9 dní
|
|||
CZechBoY Profil |
#2 · Zasláno: 23. 1. 2016, 23:18:17
Nešlo by to napsat trochu srozumitelněji?
Třeba v bodech jaké je aktuální chování a které body chceš změnit a jaké je očekávané chování. |
||
RastyAmateur Profil |
Pokud ti jde o to, aby ten text "nějaký script" tam byl vždy, když je ten input prázdný, tak uprav následující kód:
jQuery("#result").fadeOut(); /* Toto předělej na : */ jQuery("#result").html("nějaký script"); |
||
okoun Profil |
#4 · Zasláno: 24. 1. 2016, 16:39:42
RastyAmateur:
díky toto funguje nicméně spíš bych potřeboval aby se tam zobrazil ten "nějaký script" ne tak že tro musím zadávat do kodu jquery ale z toho to <div id="result"> nějaký script </div> |
||
RastyAmateur Profil |
#5 · Zasláno: 24. 1. 2016, 16:54:19
okoun:
Pokud to chápu správně, tak v tom divu budeš mít obsah, který pak chceš vrátit do původního stavu, ale nechceš to vypisovat html("text"). V tom případě udělej 2 divy, jeden na výsledek a jeden na ten základní text, které budeš na střídačku zobrazovat a skrývat. |
||
okoun Profil |
RastyAmateur:
hmm tohle nějak nechápu jak na střídačku, budu tedy muset upravit ten jqouery kod aby se to nějak střídalo? Moderátor juriad: Přesně jak říká RastyAmateur, dvě m v hmm stačí. :-)
|
||
RastyAmateur Profil |
okoun:
Nevím jestli to víš, ale když napíšeš 3x m, přivoláš moderátora. Nevidím k tomu v tomto případě důvod, ale budiž. Ano. Nastavíš to tak, že když se vyplní input, skryješ ten výchozí div a nahradíš ho tím #result. A pak naopak. Bude to vypadat asi následovně: $("#result").hide(0); $(function(){ $(".hledani").keyup(function() { var searchid = $(this).val(); var dataString = 'hledani='+ searchid; if(searchid!='') { $.ajax({ type: "POST", url: "search.php", data: dataString, cache: false, success: function(html) { $("#default").hide(0); $("#result").html(html).show(); } }); }return false; }); jQuery("#result").on("click",function(e){ var $clicked = $(e.target); var $name = $clicked.find('.name').html(); var decoded = $("<div/>").html($name).text(); $('#searchid').val(decoded); }); jQuery(document).live("click", function(e) { var $clicked = $(e.target); if (! $clicked.hasClass("hledani")){ jQuery("#result").fadeOut(); $("#default").show(0); } }); $('#searchid').click(function(){ $("#default").hide(0); jQuery("#result").fadeIn(); }); }); <div id="default"></div> budeš mít to, co chceš, aby to ukazovalo v případě nevyplněného inputu.
Ještě poznámka: Několikrát se mi stalo, že když jsem pracoval s otevřeným průzkumníkem a zkoušel ten input, celá záložka se mi sekla. Nemám tušení, co je toho důsledkem, jen doufám, že můj antivir pracuje naplno. Ještě poznámka - NETESTOVÁNO |
||
okoun Profil |
#8 · Zasláno: 24. 1. 2016, 20:15:27
RastyAmateur:
Tak bohužel to nefunguje, pokud vymažu input tak tam je stále ta poslední vyhledaná hodnota... |
||
RastyAmateur Profil |
okoun:
A když klikneš vedle? Pokud ti jde o to, aby pří prázdném inputu to tam automaticky bylo, tak to bude: $(".hledani").keyup(function() { var searchid = $(this).val(); var dataString = 'hledani='+ searchid; if(searchid!='') { $.ajax({ type: "POST", url: "search.php", data: dataString, cache: false, success: function(html) { $("#default").hide(0); $("#result").html(html).show(); } }); } else{ $("#result").hide(0); $("#default").show(0); } Opět NETESTOVÁNO |
||
okoun Profil |
#10 · Zasláno: 25. 1. 2016, 23:50:13
RastyAmateur:
bohužel stále špatný nic to ani ted nehledá viz www.cloud.matejov.org/s/4.php |
||
RastyAmateur Profil |
#11 · Zasláno: 27. 1. 2016, 22:47:47
okoun:
Žádné změny jsem nezpozoroval. Prosím o kontrolu odkazu. |
||
Časová prodleva: 9 let